Gemeente Dantumadeel


Leerlingen De Bron bekijken het anders op Dag van de Leerplicht

Donderdag 17 maart vond de Dag van de Leerplicht plaats en dit jaar stond groep 7 en 8 van het basisonderwijs centraal. Het thema was ook dit jaar `School? Bekijk het... eens anders'. De gemeente Dantumadiel nam actief deel aan deze dag en liet de kinderen van de basisschool De Bron uit Damwâld kennis maken met het beroep van kok.

Kok Arnold van restaurant De Kruisweg in Damwâld vertelde de kinderen van groep 8 van de basisschool de Bron uit Damwâld over zijn beroep. Gastheer Melle Prins leidde de kinderen vervolgens rond in het restaurant en de keuken. Wethouder Siepie Hylkema was ook aanwezig en wees de kinderen op het belang van het behalen van een diploma. Daarna ging de wethouder samen met de ethousiaste kinderen aan de slag om een wrap te maken. De toekomstige keukenprinsen en -prinsessen mochten na afloop de wraps lekker opeten.

Lesbrief
De landelijke Dag van de Leerplicht vond dit jaar voor de achtste keer plaats. In het kader van deze dag hebben alle basisscholen in de gemeente Dantumadiel een lesbrief gekregen. Leerkrachten kunnen met behulp van deze speciale lesbrief de leerlingen op deze dag bewustmaken van het thema `leerplicht'. De activiteiten die in de lesbrief zijn opgenomen gaan voornamelijk over het recht op onderwijs, je prettig te voelen op school en het belang van een diploma. Het is belangrijk om de leerlingen vroegtijdig met deze onderwerpen kennis te laten maken, aangezien schoolverzuim en vroegtijdig schoolverlaten tot individuele en maatschappelijke problemen kunnen leiden.
Dag van de Leerplicht
Dag van de Leerplicht
Dag van de Leerplicht
Dag van de Leerplicht
(Foto`s: Germ Westra - Gemeente Dantumadiel)