MHP vakcentrale voor middengroepen en hoger personeel


Culemborg, 17 maart 2011
Pb 0317-03

Richard Steenborg beëindigt voorzitterschap MHP

Richard Steenborg (63) beëindigt na drie jaar zijn voorzitterschap bij de vakcentrale MHP per 1 juli a.s. conform contract. Steenborg vindt dat zijn karwei er op zit.

Mijn visie voor de toekomst om te komen tot één ongedeelde MHP is overgenomen en bekrachtigd door alle bondsvoorzitters tijdens een recente bijeenkomst op Terschelling. De uitvoering van de transitie naar één, herkenbare MHP-organisatie laat ik graag aan iemand van de volgende generatie over. Het voorstel van het Algemeen Bestuur van de MHP om mijn contract te verlengen met een tweede termijn zal ik dan ook niet honoreren. Ik laat een solide en financieel gezonde vakcentrale achter, die toekomstbestendig is. Vanuit deze basis moeten deskundige bestuurders van de MHP samen met mijn opvolger in staat zijn de MHP te positioneren en profileren als dé belangenbehartiger van de middengroepen en het hoger personeel in Nederland."

Vandaag hebben zowel het Algemeen Bestuur als de Ledenraad veel waardering uitgesproken voor Steenborg, zowel voor hem als persoon als voor de door hem bereikte resultaten. Steenborg sprak op zijn beurt van drie ongelooflijk fascinerende jaren en bedankte de MHP-achterban voor het in hem gestelde vertrouwen.


---