Nederlandse Kano Bond


17 maart 2011

Op 14 en 16 maart jl. zijn wederom twee bijeenkomsten gehouden voor de bestuurders van de verenigingen¸ resp. in Gewest Oost en in Zuid.

Er is uitvoerig stilgestaan bij de gevolgen en de nieuwe kansen voor de NKB-verenigingen¸ indien wordt besloten tot een samengaan met het Watersportverbond.
Er liggen onder andere nieuwe mogelijkheden voor de verenigingen bij de Hoofdsteunpunten van het Watersportverbond in het kader van kanotrainingen en faciliteiten¸ terwijl ook extra ondersteuning kan worden gegeven op de punten van belangenbehartiging en verenigingszaken.

Wim Loots (projectmedewerker Watersportverbond) gaf aan dat ook op het gebied van opleidingen goed aansluiting kan worden gezocht bij de bestaande opleidingsstructuren binnen CWO-verband van het Watersportverbond.

Volgens Erik Rövekamp (penningmeester NKB) zit het grote voordeel van een fusie met name in de mogelijkheid om op meerdere terreinen tot samenwerking te kunnen komen¸ zowel voor de wedstrijdsport¸ maar ook op bestuurlijk gebied. "Wij kunnen goed gebruik maken van de aanwezige kennis bij het Watersportverbond en daar gaan we van profiteren¸ zeker in de belangenbehartiging".

Joop Simmers (bestuur Watersportverbond) gaf aan dat het samenwerken met de diverse commissies van het Watersportverbond een natuurlijke zaak is die eigenlijk vanzelf zich zal gaan zetten. "Mensen zullen vanuit dezelfde interesse goed met elkaar gaan samenwerken. Dat zien we nu ook bij onze zeilers en motorbootvaarders".

De laatste twee bijeenkomsten zijn op maandag 21 maart a.s. in Gewest Noord en op donderdag 24 maart a.s. in Gewest West.

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright