Gemeente Breda

Voortgang bouw brede school Het Noorderlicht
De bouw van de brede school Het Noorderlicht is bijna klaar. Op 8 april wordt de bouw opgeleverd en aansluitend start de aanleg van de buitenruimte. Verschillende gebruikers nemen de brede school rond de zomer in gebruik.

Wat gaat er gebeuren
o Sloop ketelhuis
Stolwerk sloopt eind maart het ketelhuis aan de Cornelis Florisstraat. De werkzaamheden
beginnen met het verwijderen van aanwezige asbest door een speciaal bedrijf. De daadwerkelijke sloopwerkzaamheden kunnen enige geluidsoverlast geven en duren ongeveer zes weken.

o Aanleg buitenruimte rondom brede school
Direct na de oplevering van de nieuwbouw begint op maandag 11 april de aanleg van de buitenruimte. Het terrein wordt hiervoor opnieuw afgezet met bouwhekken.
In het ontwerp voor de buitenruimte is ook de herinrichting van de bestaande speeltuin opgenomen. De huidige speeltoestellen worden vervangen. De speeltuin is bedoeld voor jonge kinderen en is tijdelijk buiten gebruik. Voor de oudere jeugd komt een nieuwe voetbalkooi terug. Een tekening vindt u op de achterzijde van dit Breda bericht.

o Ingebruikname van de brede school
De klankbordgroep heeft aandacht gevraagd voor mogelijke parkeeroverlast in de buurt wanneer de brede school open gaat. Om daar aan tegemoet te komen, is besloten dat de brede school pas na aanleg van de parkeerplaatsen in gebruik wordt genomen. Naar verwachting nemen verschillende gebruikers het gebouw tegen de zomer in gebruik. Het aantal parkeerplaatsen voldoet aan de norm die hiervoor geldt.

o Tijdelijke huisvesting basisschool de Watervlinder Na de verhuizing van basisschool de Watervlinder verdwijnt de tijdelijke huisvesting aan de Joris Helleputstraat. Zoals afgesproken wordt het terrein weer in de oorspronkelijke staat gebracht. De direct omwonenden ontvangen te zijner tijd hierover een apart Breda bericht.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H. Broeders van de Gemeente Breda, e-mail hc.broeders@breda.nl, of telefoonnummer (076) 529 49 24.