Gemeente Dantumadeel


2011

Gezamenlijke structuurvisie buitengebied Dantumadiel en Kollumerland c.a.

Omdat er op het gebied van ruimte en landschap tussen beide gemeenten veel overeenkomsten zijn, hebben Dantumadiel en Kollumerland c.a. gezamenlijk een ontwerp van de structuurvisie voor het buitengebied opgesteld.

De visie bevat de hoofdlijnen van de voorgenomen ontwikkeling van het gebied en de hoofdzaken van het door de gemeente te voeren ruimtelijk beleid. De structuurvisie gaat ook in op de wijze waarop de gemeenten zich voorstellen de voorgenomen ontwikkeling te doen verwezenlijken en vormt het beleids- en toetsingskader voor de ruimtelijke ontwikkeling op de korte en lange termijn. Ze is ook het kader voor de op te stellen bestemmingsplannen voor het buitengebied.

Het ontwerp van de structuurvisie ligt van 3 maart 2011 tot en met 13 april 2011 ter inzage in de beide gemeentehuizen. Klik hier om het ontwerp digitaal te raadplegen. Tijdens de ter inzagetermijn zijn er twee avonden, waarop het mogelijk is de plannen in te zien, vragen te stellen mondelinge reacties te geven. Deze avonden zijn op woensdag 16 maart a.s. in het gemeentehuis te Damwâld en donderdag 17 maart a.s. in het gemeentehuis te Kollum. Aanvang 19.30 uur.

Tegelijk met de inspraak is er schriftelijk overleg met andere overheden en instanties. Het eindverslag van de inspraak wordt te zijner tijd toegezonden aan de indieners van de mondelinge- en schriftelijke reacties. De inspraakreacties en de overlegreacties worden betrokken bij de besluitvorming over de definitieve structuurvisie.