Gemeente Purmerend

Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer op 17 maart

08 maart 2011

Waar wordt over gesproken:

* De Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Purmerweg dreigt vol te raken. Daarom stelt het college voor om de begraafplaats uit te breiden met een nieuw grafveld en een nieuwe urnenmuur.
* Er is een bouwvergunning aangevraagd voor de bouw van een appartementencomplex van 30 woningen voor starters en senioren in de Kometenstraat. Hiervoor is een wijziging van het bestemmingsplan nodig.

* De huidige woonvisie 2007-2010 is verlopen en moet worden vernieuwd. Het gemeentebestuur wil een omslag maken in de manier van denken en werken. Dit houdt onder andere in dat de gemeente de instellingen, die ook werken aan wonen in Purmerend, nog meer wil betrekken bij het maken van beleid. De raad moet het plan van aanpak en de planning voor het maken van een nieuwe woonvisie vaststellen.

* Het Nederlands Kindertheater zit in het gebouw op de Gedempte Singelgracht 16. Dit is een gemeentelijk monument. Toen de gemeente de houten kozijnen wilde laten schilderen, bleek onverwachts dat er kozijnen verrot zijn. Het herstellen en vervangen van die kozijnen betekent een extra kostenpost van EUR 119.000. Hier is van tevoren geen rekening mee gehouden. De raad moet het uitgeven van dit bedrag eerst goedkeuren.

+ Een extra bouwlaag bovenop de B-vleugel van het Jan van Egmondlyceum aan de Hoornselaan voor een multifunctionele onderwijsruimte.

+ De bouw van een nieuwe school voor speciaal onderwijs in combinatie met begeleid wonen aan de Dr. J.M. den Uyllaan 3. Dit is op de plek waar eerst de Martin Luther Kingschool stond.

+ De bouw van een multifunctionele sportaccommodatie aan de Van IJsendijkstraat op de locatie van sporthal De Beukenkamp.
* Het bestemmingsplan voor de wijk Overwhere-Zuid moet worden vernieuwd. Het voorontwerp is bijna helemaal gelijk aan het oude plan. Er zijn drie nieuwe ontwikkelingen:

* De bestemmingsplannen voor de bedrijventerreinen De Koog en Baanstee-Oost moeten worden vernieuwd. Het college wil hiervan één nieuw bestemmingsplan maken en heeft een Nota van Uitgangspunten gemaakt. In principe verandert er weinig ten opzichte van het oude bestemmingsplan. Er zijn twee nieuwe ontwikkelingen. Namelijk het realiseren van kunstateliers en bedrijfsopleidingen op beide terreinen.

* Een projectontwikkelaar heeft de medewerking van de gemeente gevraagd voor het slopen van verouderde woningen en het bouwen van nieuwe woningen in de Hoornsebuurt. Het college is van plan hier positief op te reageren, maar wil de mening van de commissie hierover horen omdat er minder parkeerplaatsen komen dan normaal is in de binnenstad.

Plaats en tijd: raadzaal van het stadhuis, Purmersteenweg 42, 20.00 uur.
Lees de volledige agenda en stukken.