Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Op donderdag 17 maart 2011 geeft singer/songwriter Stef Kamil Carlens (B) een concert in LantarenVenster Rotterdam.

Aanvang 20.30 uur, entree ¤ 14
De in het Belgische Schoten geboren Stef Kamil Carlens zat in de eerste bezetting van dEUS en is al heel lang de voorman van Zita Swoon. Ieder jaar opnieuw slaagt de vanuit zijn ecovriendelijk verbouwde thuisstudio in Hoboken (bij Antwerpen) opererende zanger/componist met verrassende nieuwe muziek naar buiten te komen. Met het dubbelalbum To Play, To Dream, To Drift sloot hij de eerste 15 jaar met Moondog Jr. en Zita Swoon af en vertrok voor een aantal sessies richting Afrika. Stef poogt in Burkina Faso en Mali met kunstenaars uit verschillende disciplines om tot een samenwerking te komen. Dat wordt een spannende zoektocht naar gelijkgestemde zielen; de eerste resultaten worden begin 2011 verwacht.

Tussentijds geeft Carlens in Europa slechts een select aantal akoestische solo-optredens. Geen Zita Swoon, maar Stef en zijn vele gitaren. In LantarenVenster laat hij op een compleet organische manier aan een beperkt, zittend publiek horen waar het in veel van zijn prachtige songs om draait. De blues is nooit ver weg, maar ook zijn adoratie voor Tom Waits, folk, zigeunermuziek, jazz en het ontdekken van het Franse chanson zal daar in terug te horen zijn.

De rauwe, maar zwoele Franstalige nummers geven een authentiek en intiem Frans sfeertje. En daarnaast komt hij later bij de meer Amerikaanse, langgerekte tonen. Afwisselende nummers, soms ook met mondharmonica, wat de aandacht goed vasthoudt. Gelukkig kon Stef gemakkelijk in zijn eentje het publiek overtuigen met zijn toegift en kreeg hij wederom een staande ovatie. Chapeau! Stef Kamil Carlens heeft duidelijk indruk gemaakt. Met de weinige middelen weet hij een werelds optreden neer te zetten. Subtiel, maar ook het grovere werk neemt hij in zijn eentje voor zijn rekening. Cijfer: 9 (3voor12, n.a.v. concert in Mezz)

Bezetting:
Stef Kamil Carlens - zang/gitaren/mondharmonica
Kaarten voor de concerten zijn online te koop via www.lantarenvenster.nl en aan de kassa van LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 te Rotterdam.