Ingezonden persbericht


Persbericht - 14 maart 2011

Virus op Radio 4 vanaf 17 maart

Giel Beelen, Sanne Wallis de Vries, Art Rooijakkers en Tijl Beckand besmet met klassiek Virus

Vanaf 17 maart hoor je op Radio 4 in de nacht van donderdag op vrijdag VIRUS, een nieuw late night radioprogramma dat de bezoeker en de luisteraar betrekt in de liefde voor klassieke muziek. Het wordt een avond vol sprankelende live optredens en interviews. Elke week hoor je een andere presentator van VIRUS. Giel Beelen neemt op 17 maart in de Stadsschouwburg van Rotterdam als eerste plaats achter de presentatiemicrofoon voor VIRUS. De live acts tijdens de eerste uitzending zijn mezzosopraan Tania Kross en het Morris Kliphuis Trio.

Elke donderdagavond wordt VIRUS van 21.30-22.30 uur opgenomen vanuit de foyer van de Rotterdamse Schouwburg; publiek is van harte welkom. Radio 4 zendt VIRUS uit in de nacht van donderdag op vrijdag van 00.00 uur tot 01.00 uur.

De late night show heeft wisselende presentatoren. Giel Beelen bij het spits af; andere presentatoren van VIRUS zijn Sanne Wallis de Vries. Tijl Beckand, Abdellah Dami, Art Rooijackers en DJ Von Rosenthal de La Vegaz. Iemand uit het publiek gaat tijdens het programma aan een infuus van klassieke muziek en er is een wekelijkse Blaastest. Klassieke muziek in elke mogelijke vorm staat in het programma centraal.

VIRUS is een initiatief van de gezamenlijke omroepen op Radio 4, Concertzaal de Doelen en de Rotterdamse Schouwburg. De AVRO produceert de radio-uitzending, de AVRO en VPRO verzorgen gezamenlijk de website.

Informatie: www.radio4.nl/virus



Ingezonden persbericht