Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - donderdag 17 maart 2011

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 16 maart t/m zondag 27 maart 2011

Woensdag 16 maart
14.00 uur
In de gemeente Amersfoort - Soesterkwartier is een prijs toegekend aan het project "Spelen met water". Wethouder Tigelaar is aanwezig bij de prijsuitreiking. Locatie: Provinciehuis, Pythagoraslaan 101 te Utrecht.

14.15 uur
Burgemeester Bolsius brengt een bezoek aan de Congregatie Zusters van Sint Jozef. Locatie: Mgr. Blom Stichting, Barchman Wuytierslaan 55 te Amersfoort.

16.15 uur
Wethouder Barendregt lanceert de vernieuwde website van Archief Eemland. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Donderdag 17 maart
13.45 uur
Wethouder van 't Erve opent het spel Koersbal. Dit spel is een Australische sport, gelijkend op jeu-de-boules en verkregen via het buurtbudget. Locatie: De Herberg, Watersteeg 85 te Amersfoort

14.00 uur
Wethouder Boeve neemt het rapport over De Hoef in ontvangst, dat door de VAB, VAO en KvK is opgesteld. Locatie: Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

14.00 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de jaarvergadering van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. Locatie: VNG-gebouw De Nieuwe Willemshof, Nassaulaan 12 te Den Haag.

15.00 uur
Wethouder Barendregt neemt uit handen van mevrouw Joke Sickmann (namens de Miles-groep) het boekje "Schetsen voor Amersfoort" in ontvangst. Dit boekje dient als inspiratie voor de Structuurvisie Amersfoort 2030. Wethouder Boeve is hierbij aanwezig. Locatie: Stadhuis (vide), Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

16.00 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt het Trouwberaad, een platform waar op persoonlijke titel gedebatteerd wordt met elkaar en met de redactie van dagblad Trouw. Het thema 'Leven in Media' wordt ingeleid door dr. Mark Deuze. Locatie: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag.

21.30 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de finale-avond van de Evon (Eemlands Vrouwen Ondernemers netwerk) Award uitreiking. Locatie: kantoor Yokogawa Europe, Euroweg 2 te Amersfoort.

Vrijdag 18 maart
09.00 uur
Wethouders Barendregt, Buijtelaar en Van 't Erve ontvangen de heer R. Leegte, Tweede Kamerlid voor de VVD, voor een werkbezoek aan Amersfoort. Start Locatie: Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Boeve spreekt ter gelegenheid van de overhandiging van de eerste DVD die gemaakt is van de Superstarwedstrijden 1981 tot 1986. Locatie: Dorpshuis De Dissel, Disselplein te Hooglanderveen.

Zaterdag 19 maart
16.00 uur
Wethouder Tigelaar spreekt tijdens de feestelijke uitreiking van het jubileumboek tgv 10 jaar Theaterschool De Springplank. Locatie: Daam Fockemalaan 22 te Amersfoort.

Zondag 20 maart
12.00 uur
Wethouder Van 't Erve is aanwezig tijdens de feestelijke inzameldag van opgezette dieren. Bij de brand in september is veel lesmateriaal van het Centrum voor Milieu Educatie verloren gegaan. Door middel van publieksacties is een oproep gedaan om opgezette dieren te verzamelen. Locatie: het Centrum voor Milieu Educatie, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouder Barendregt is aanwezig tijdens de voorstelling 'Haar leven, haar doden' van theatergroep WZAB. Locatie: Laswerkplaats, Soesterweg 244 te Amersfoort.

Maandag 21 maart
15.30 uur
Burgemeester Bolsius spreekt tijdens de start van het herdenkingsjaar '60 jaar Molukkers in Nederland'. Locatie: Kamp Amersfoort, Loes van Overeemlaan 19 te Leusden.

17.00 uur
Wethouder Buijtelaar bezoekt de startbijeenkomst Sportgala 2011. Locatie: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Dinsdag 22 maart
16.30 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de afscheidsreceptie van de heer Dion van Steensel als wethouder van de gemeente Dordrecht, hij wordt directeur Duurzame Energie bij het afval- en energiebedrijf de HVC Groep. Locatie: Dordrecht, Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Dordrecht.

16.30 uur
Wethouders Barendregt, Boeve en Buijtelaar zijn aanwezig bij de oprichting van de Stichting en wethouder Barendregt ondertekent het convenant Ondernemersfonds Binnenstad. Locatie, De Tijd Notariaat, Stadsring 149 te Amersfoort.

Woensdag 23 maart
8.30 uur
Wethouder Barendregt verricht de feestelijke opening van De Schammer en plant samen met leerlingen van de St Jozefschool uit Achterveld en de Bilalschool uit Amersfoort een boom in het kader van Boomfeestdag 2011. Locatie: clubgebouw hockeyvereniging, Schammersteeg 2 te Stoutenburg.

13.30 uur
Burgemeester Bolsius en wethouder Buijtelaar bezoeken de wijken Zielhorst en Kattenbroek. Locatie: op de fiets door de wijken.

19.30 uur
Wethouder Tigelaar opent de avond en houdt een toespraak tijdens het evenement "Energiek Soesterkwartier". Het evenement is een co-productie van de gemeente Amersfoort en de Vereniging Duurzaam Soesterkwartier. Locatie: Emmauskerk Soesterkwartier, Noorderwierweg 131 te Amersfoort.

Donderdag 24 maart
13.00 uur
Wethouder Tigelaar brengt een werkbezoek aan het Corderius College. Locatie: Lambert Heijnricsstraat 23 te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Van 't Erve heet nieuwe Nederlanders welkom tijdens de Naturalisatieceremonie. Locatie: Stadhuis Amerfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Vrijdag 25 maart
15.00 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de Dies Natalis, de start van het studiejaar van de Universiteit van Utrecht. De academische viering staat mede in het teken van het afscheid van prof. dr. Hans Stoof, rector magnificus en is de start van het 75e lustrum. Locatie: Domkerk te Utrecht.

18:00 uur
Wethouder Barendregt is met een aantal collega's gastkok bij De Vereeniging. Locatie: Kleine Koppel 36 te Amersfoort.

Zaterdag 26 maart
11.00 uur
Wethouder Barendregt is vrijwilliger bij Sofie aan Tafel in De Koperhorst. Locatie: Verzorgingshuis De Koperhorst, Paladijnenweg 275 te Amersfoort.

18.00 uur
Wethouder Van 't Erve neemt deel aan de Roze Sofie aan Tafel. Locatie: Restaurant Dara, Grote Koppel 5 te Amersfoort.

Zondag 27 maart
13.00 uur
Wethouder Buijtelaar geeft het startsein voor de Nationale Jeugdkampioenschap wedstrijd, onder auspiciën van de KNMV, bij de motorsportvereniging SALZ. Locatie: Kolonel van Rooijenweg 100 te Amersfoort.

Noot voor de redactie,