Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

BEKEND VAN Z@PP

POPULAIRE JEUGDSERIE VRIJLAND KOMT MET EERSTE DVD-BOX

De populaire KRO-serie VRijland is vanaf 1 april 2011 verkrijgbaar op dvd. Just4Kids brengt de eerste 45 afleveringen uit in een box met drie dvd's. De jeugdserie die over verliefdheid, kattenkwaad, dromen en avonturen gaat, trekt dagelijks zo'n 200.000 kijkers op Z@pp. De serie gaat over het dorp Rijland. Dit lijkt misschien een rustig dorp, maar niets is minder waar. De kinderen beleven de gekste avonturen en maken van dit doodgewone dorp VRijland! Het draait in deze jeugdserie allemaal om de belevenissen van de kinderen in hun vrije tijd. Sommigen zijn nieuw in het dorp en moeten vechten voor hun plekje, anderen wonen er al hun hele leven. De één is op zoek naar avontuur, de ander is stiekem verliefd. Er wordt gedanst en slootje gesprongen. Vrienden komen voor elkaar op en halen kattenkwaad uit. Iedereen is anders en samen leven ze in een doodgewoon dorp. Van boerengezin tot pleeggezin en van snackbarfamilie tot eenoudergezin. Van beesten op de boerderij tot ijsjes in de snackbar, van dromen en avonturen tot vriendschap en stiekeme liefdes. Kortom: er is altijd wel wat te beleven in VRijland! VRijland wordt geproduceerd door NL Film in samenwerking met de KRO. NL Film is de producent van onder andere de NCRV-series Spangas en In Therapie en de KRO-serie Penoza. De KRO zendt VRijland dagelijks om 18.00 uur uit op Z@pp en wordt elke zaterdag om 17.00 uur herhaald.



Synopsis De VRijlanders Sander, Gerben en Mo hebben hun eigen hang out, waar niemand mag komen. Ze dagen elkaar uit om opdrachten uit te voeren, maar één uitdaging blijft onmogelijk: de pet van boer Hans stelen. Als Jannetje ook bij de VRijlanders wil, krijgt zij deze opdracht. Gaat het haar wel lukken en wordt ze een echt VRijlander? Als er door vijf kinderen een schatkaart wordt gevonden, begint een spannende zoektocht. Gaan ze de schat vinden en zal deze bij de juiste persoon terecht komen? Daantje en Mirte zijn beste vriendinnen. Chantal zorgt ervoor dat deze vriendschap zwaar op de proef wordt gesteld: ze wil Mirte zelf als vriendin. Gaat het nog goed komen tussen Daantje en Mirte?

Productinformatie `VRijland' Release dvd: 1 april 2011 Genre: Kids Aantal dvd's: 3 Aantal minuten: 383 minuten verpakking: Scanavo met slipcase Leeftijd: AL Taal: Nederlands gesproken Extra's: Mini-poster met castleden