Lencoproducten in museum Frankfurt


Venlo/Frankfurt, 20110317 -- Een serie trendy iPod docking systemen van Lenco maakt belangrijk onderdeel uit van de tentoonstelling ‘Der i-Kosmos, macht, Mythos und Magie einer Marke’, die nu is geopend en tot en met 8 mei 2011 is te zien in het ‘Museum für Angewandte Kunst Frankfurt’ (Duitsland). De tentoonstelling is in het geheel gewijd aan het design van zogeheten iDevices, dit naar aanleiding van de toenemende belangstelling voor produkten als de iPod en iPhone.

De tentoonstelling, de eerste in deze aard ter wereld, wil aantonen dat er een nieuw productgenre in de consumenten elektronica is bijgekomen, met name doordat steeds meer consumenten hun muziek ook zonder hoofdtelefoon thuis willen beluisteren en daar docking systemen voor willen gebruiken.
 
Lenco heeft de inmiddels meermalen voor zijn design bekroonde ‘Speakerball for iPod’ aan het museum beschikbaar gesteld, en dit iPod docking station zal in de toekomst ook van de permanente expositie van het museum deel gaan uitmaken. Verder maken de iPod Tower, Xemio-260 (draagbare MP3-speler), TFT-2277 (LCD-televisie met ingebouwde iPod docking), iPD-4300 (iPod docking) en TFT-1020 (digitale fotolijst) van de tentoonstelling onderdeel uit.
 
Volgens prof.dr. Volker Fischer, curator van de tentoonstelling, betekent de nieuwe ontwikkeling niet alleen dat de industrie op deze nieuwe ontwikkeling inspeelt met bijbehorende produkten, maar ook dat er complete nieuwe toepassingsmogelijkheden bijkomen. “Je ziet een verschuiving van het paradigma: deze nieuwe produkten kenmerken zich door zowel leidend te zijn, als ook door een bepaalde cult te creëren”. 
 
Algemeen directeur Nico Brabers van Lenco ziet de opneming van de Lencoprodukten in de tentoonstelling als een verdere onderstreping van de merkstrategie om naast een goede prijs-/kwaliteitsverhouding ook het produktdesign volle aandacht te geven. “Steeds meer consumenten ontdekken ons als fabrikant van design-produkten. In combinatie met onze leidende positie in de markt voor i-docking systemen zien we onze aanwezigheid op deze tentoonstelling dan ook als waardevolle erkenning vanuit de markt”, zegt Brabers.

Over Lenco

Al meer dan zestig jaar staat Lenco (www.lenco.eu) synoniem voor Zwitserse precisie op het gebied van Hi-Fi en consumentenelektronica. Lenco fabriceert en distribueert een compleet assortiment consumenten-elektronica produkten, waaronder geavanceerde platenspelers, iPod dockingsystemen, micro- en mini-audiosystemen, draagbare DVD-spelers en LED- en LCD-televisietoestellen. Alle produkten van het kwaliteitsmerk kenmerken zich door een innovatief design,  gebruiksvriendelijkheid, en een aantrekkelijke prijs-/kwaliteitsverhouding. Het hoofdkantoor van Lenco is gevestigd in Venlo. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in diverse landen en werelddelen.





Ingezonden persbericht