Ingezonden persbericht


FALKE opent eerste Monobrand store in Nederland

Amsterdam, 17 februari 2011

Sokken, maillots, panty's, en sportswear voor dames, heren en kinderen. FALKE heeft het allemaal. Met landelijk al 2300 verkooppunten zal FALKE dit jaar haar eerste monobrand partnerstore in Nederland openen. Samen met Margé en Pieter-Geert Snoek, gaat de eerste vestiging in Eindhoven open en zal de modebewuste man en vrouw, een uitgebreid assortiment bieden van beenmode.

Breed assortiment
Het bekende legwear merk dat ook al eigen winkels in Berlijn en Hamburg heeft en dit jaar ook in Zwitserland nog winkels gaat openen, had al langere tijd het idee om een winkel te openen in de 'lage landen'.

Henry Kloosman, initiatiefnemer en tevens commercieel directeur van FALKE Nederland: "Voor ons is dit een mijlpaal in de Nederlandse historie van FALKE. Onze winkel zal een zeer breed assortiment bieden, waardoor consumenten zien wat FALKE allemaal te bieden heeft. Het zal de naam FALKE verder versterken in de Nederlandse markt en ook een zeer een positieve uitwerking hebben voor onze detaillisten. Een expansie naar meerdere monobrandstores is dan ook niet uit te sluiten in combinatie met ons andere merk BURLINGTON."

De officiële opening voor pers en genodigden zal op donderdagmiddag 17 maart zijn. Op vrijdag 18 maart zal de winkel open gaan voor publiek.

Over FALKE
FALKE kenmerkt zich door een hedendaagse stijl en goede kwaliteit. Met eerlijke prijzen en een aangenaam draagcomfort is FALKE één van de sterkste namen in sokken, beenmode en functionele sportkleding. Hiernaast ontwikkelt ook FALKE fashion lijn zicht tot een breed lifestyle merk.

Het Duitse familie bedrijf is in 1895 opgericht door de over-grootvader van de huidige twee directieleden, Paul Falke en Franz-Peter Falke. Het hoofdkantoor van FALKE staat in Schmallenberg (Sauerland), ca. 150 km ten Oosten van Keulen.

Noot voor redacties