Ingezonden persbericht

Prima debuut voor RW Racing GP in Qatar

Vandaag is het seizoen 2011 begonnen tijdens de Commercialbank Grand Prix of Qatar. RW Racing GP maakte vandaag officieel zijn debuut in het MotoGP kampioenschap met de Spaanse rijder Luis Salom. De Spanjaard liet vandaag tijdens de eerste twee vrije trainingen gelijk van zich spreken door tot tweemaal toe naar een uitstekende vierde positie te rijden.

Het seizoen start de laatste jaren traditioneel in de woestijn van Qatar en wordt als avond race in het donker verreden. Na de wintertests is het toch voor ieder team spannend hoe de vlag ervoor hangt tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen. In de eerste vrije training wist Luis Salom gelijk al snelle tijden te realiseren nadat hij in 2010 slechts 6 ronden heeft gereden op het Losail International Circuit. Salom kwam tot ieders verrassing tot een zeer goede vierde positie.

Tussen de eerste en de tweede vrije training evalueerde het team de data en maakte een aantal aanpassingen aan de achtervering. Dit resulteerde in een rondetijd die 1,6 seconde sneller was dan de eerste vrije training. Ook in deze tweede en tevens laatste vrije training van de donderdag kwam de Spanjaard tot een uitstekende vierde positie.

Luis Salom (4e, 2:08.877):

"Ik ben zeer blij met het resultaat van vandaag. Het team is laat begonnen door omstandigheden maar dit heeft toch nog goed uitgepakt. De eerste vrije training wilde ik eigenlijk gebruiken om de baan beter te leren kennen omdat ik vorig jaar maar zes ronden heb gereden tijdens het hele weekend. Maar de motor voelde zo goed aan dat ik gelijk hard kon rijden. Ik ben nog niet helemaal tevreden over de set-up van de vering maar we zijn op de goede weg. Morgen hebben we nog een derde vrije training en die zullen we gebruiken om de set-up te optimaliseren. Ik heb een goed gevoel overgehouden aan vandaag en hoop deze lijn de rest van het weekend door te zetten."

RW Racing GP