Gemeente Brummen


Eerbeekse jongeren succesvol bij Lagerhuisdebat

(Oorspronkelijke publicatie datum: 20-03-2011)

Scholieren in debat over onderwijs en leerplicht

Op donderdag 17 maart gingen 26 leerlingen van zes basisscholen met elkaar in debat tijdens de Dag van de Leerplicht. Centraal stond het thema: School? Bekijk 't eens anders! Het Lagerhuisdebat vond plaats in een goed gevulde raadzaal in het Brummense gemeentehuis. Aan de hand van een aantal stellingen werd gedebatteerd onder leiding van onderwijswethouder Greetje Verver.

Alle leerlingen hebben het fantastisch gedaan en het was een boeiend en vooral goed debat, aldus Verver. De jury die bestond uit burgemeester Niels Joosten en raadslid Tugba Yanar waren zeer onder de indruk van het talent van de deelnemende leerlingen uit groep 8. Er waren twee prijzen. Lotte Kloosterhof van de De Triangel uit Eerbeek werd verkozen tot beste debater. De prijs voor de leukste debater ging naar Jesse Niers van de C. van Leeuwenschool uit Eerbeek.

Tijdens de Dag van de Leerplicht stonden leerlingen, ouders en leerkrachten gezamenlijk stil bij het feit dat kinderen in Nederland het recht hebben om zich te ontwikkelen en een diploma te halen.