De toekomst van Shell - een toekomst met koolstofarme energie


Een dialoog georganiseerd door de Club of Amsterdam

Amsterdam, 20110308 -- De wereld begint te bewegen in de richting van een toekomst met nieuwe, koolstofarme energie. Het zal nog wel enige tientallen jaren kosten om dat te bereiken.

Shell zet nu al stappen om toekomstige energiesystemen te helpen bouwen, onder andere door: het produceren van meer en schoner brandend aardgas; het ontplooien van activiteiten om geavanceerde brand- en smeerstoffen en biobrandstoffen met minder koolstoffen te ontwikkelen; het opbouwen van de kennis, kunde en vaardigheden voor CO2-afvang en -opslag.

Sprekers en onderwerpen zijn:

Introductie en aftrap door Adriaan Kamp, Eigenaar, Kamp Beheer

Andrei Kotov, Commercieel Adviseur Global LNG, Shell Upstream International
De toekomst van Gas

Guus Berkhout
, Hoogleraar Aardwetenschappen, Hoogleraar Innovatie
Een nieuw kader voor organisatie in de Energie-industrie
Op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten zal ik aannemelijk maken dat de toekomstige energiebehoefte van de mens aanzienlijk hoger ligt dan wat de vooraanstaande energie-instituten aangeven. Het gevolg is dat de industrie gebaseerd op fossiele grondstoffen (“fossiele biomassa”) en de spelers op basis van nieuwe (“hernieuwbare”) energie moeten samenwerken aan een gemeenschappelijk doel: gegarandeerde aanvoer van schone energie tegen aanvaardbare kosten.
Het is echter niet alleen de sterk toenemende energiebehoefte die de omschakeling in de energiesector zal veroorzaken. Wanneer we de fundamentele veranderingen in de maatschappij bekijken, kan het grootbedrijf niet doorgaan op de huidige weg. Het doel van economische groei moet anders gedefinieerd worden, met wezenlijke wijzigingen van bedrijfsdoelstellingen als gevolg. Ik zal duidelijk maken dat de markt in de toekomst gedreven wordt door maatschappelijke eisen, waardoor externe factoren vanuit maatschappij en milieu een essentieel onderdeel wordt van toekomstige bedrijfsmodellen.

Bill Spence, Manager Strategische Zaken, Shell Upstream International
Energiescenario's en de toekomst van Shell
Scenario's die de toekomst van de wereld en de energiesystemen beschrijven. De rol van de olie- en gasbedrijven, specifiek die van Shell. Wat heeft de toekomst in petto?

Voorgezeten door

De voertaal is Engels.

De Toekomst van Shell / The Future of Shell
Ontwikkeling van een toekomst met koolstofarme energie
Donderdag 17 maart 2011
Welkom buffet: 18:15-19:00, Conferentie: 19:00-21:15
Plaats: Shell Technology Centre Amsterdam, Grasweg 31, 1031 HW Amsterdam
Sponsor: Shell
http://www.clubofamsterdam.com/event.asp?contentid=836  

The Club of Amsterdam geeft kostenloze PERSACCREDITATIES uit.
Neem contact met ons op om daarvoor in aanmerking te komen: press@clubofamsterdam.com  




Over de Club of Amsterdam
De Club of Amsterdam is een onafhankelijke, internationale, toekomstgerichte denktank, betrokken bij het richten van wenselijk geachte toekomstperspectieven. De Club of Amsterdam betrekt mensen die "out of the box" durven te denken en diegenen die niet alleen maar er over praten, maar ook actief meewerken aan het bereiken van die perspectieven.

De Club of Amsterdam organiseert evenementen, seminars en congressen over relevante onderwerpen en publiceert de resultaten en notulen via verschillende typen media, zowel traditioneel als online. Het doel is om een mondiale speler te worden en een katalysator te zijn voor innovatie in de industrie, wetenschap en maatschappij. Er zijn momenteel meer dan 4200 leden wereldwijd.

De Club of Amsterdam is een stichting zonder winstoogmerk, geregistreerd in Nederland.





Club of Amsterdam