Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Robuust Congres "Zorg en Innovatie: een noodzakelijke combinatie"
- hoe innovaties in de zorg het werk van professionals en het leven van patiënten kunnen verbeteren

Datum: 7 februari 2011

Op 17 maart 2011 organiseert Robuust, samen met Brainport Health Innovation en het Julius Centrum UMC Utrecht, het Robuust Congres "Zorg en innovatie, een noodzakelijke combinatie -hoe innovaties in de zorg het werk van professionals en het leven van patiënten kunnen verbeteren- ". Dit praktijkgerichte congres vindt plaats van 9.00- 17.30 uur in het Evoluon te Eindhoven en is bestemd voor de eerstelijnszorgprofessionals en partijen/instanties die nauw betrokken zijn bij de eerste lijn in Zuid-Nederland, zoals gemeenten, woningcorporaties, zorg-, welzijns- en onderwijsinstellingen. Accreditatie is aangevraagd.

Programma
Tijdens het Robuust Congres 2011 komen begrippen als zelfmanagement, substitutie, kwaliteit, integrale zorg, preventie, de veranderende rol van de patiënt en technologische toepassingen door onder andere nanotechnologie, zoals de NANO Supermarkt, en social media aan de orde in de diverse lezingen, workshops en stands op de congresvloer.

De plenaire sprekers drs. Elvira van Eijk, coördinator eerstelijnszorg bij het Ministerie van VWS, prof. dr. ir. Aarnout Brombacher, hoogleraar Technische Universiteit Eindhoven faculteit Industrial Design en ir. Jurriaan van Rijswijk MSc., directeur Games Factory Online, gameproducer en ondernemer nemen deelnemers mee in hun belevingswereld.

Ook in 2011 daagt Brainport Health Innovation innovatieve ondernemers in de zorg weer uit om hun vernieuwende ideeën, producten of werkwijzen voor het voetlicht te brengen. Cees-Rein van den Hoogenband reikt tijdens dit congres voor de vierde keer de Brainport Health Innovation Award uit.

De verwachting is dat wederom zo'n 250 mensen bijeenkomen om kennis en ervaring met elkaar te delen. De kosten bedragen E 50,-. Actuele informatie en het inschrijfformulier is te vinden op www.unitzorginnovatie.nl, link aankomende congressen en www.rosrobuust.nl.

Robuust
Robuust is de koepelorganisatie van de regionale ondersteuningsstructuren (ROS'en): Zee-bra, Rose-Phoenix, Fast en Beyaert. Deze ROS'en hebben als doel het verbinden, verbeteren en versterken van de eerste lijn in Zuid-Nederland. Hierbij richten wij ons op een brede eerste lijn. Voor huisartsen, fysiotherapeuten, logopedisten, oefentherapeuten, verloskundigen, eerstelijnspsychologen en sinds 1 januari 2011 ook apothekers en diëtisten stimuleren wij namelijk de verbindingen tussen en met organisaties en professionals die nauw betrokken zijn bij de eerste lijn, zoals gemeenten, woningcorporaties, zorg- en welzijnsinstellingen.


---