Ingezonden persbericht


Hilversum, dinsdag 15 maart 2011

KINDEREN GERED DOOR MOEDER- EN KINDPROJECT
Nederland Helpt, donderdag 17 maart om 17.05 uur op Nederland 2

Vanaf 17 maart staan vier afleveringen van Nederland Helpt in het teken van Bolivia. Dit land staat bekend om het Andesgebergte en de mooie klederdracht. Helaas is het ook het armste land van Zuid-Amerika. Veel kinderen sterven voordat ze vijf jaar zijn aan ondervoeding, diarree of longontsteking. Compassion heeft daarom een project opgericht om moeders en kinderen te helpen. Nederland Helpt presentatrice Carla van Weelie bezoekt het project in Bolivia. Kijk voor meer informatie op www.eo.nl/nederlandhelpt.

In Nederland Helpt gaat Carla samen met Jolanda Omvlee, directeur van Compassion Nederland, onder andere op bezoek bij Juana en haar kinderen. Juana is in de steek gelaten door haar man en verdient een klein inkomen met het maken van meubeltjes. "Het is echt ongelofelijk hoe Juana leeft. Er is hier niet eens water. Zoveel vrouwen hier leven in omstandigheden die je je niet kunt voorstellen. Dat kan niet, dat mag gewoon niet zo blijven!" Compassion kan daar verandering in brengen met continue gezondheidszorg, goede voeding, onderwijs en liefdevolle zorg van de lokale gemeenschap. Daarom zetten Jolanda en de medewerkers van Compassion zich met hart en ziel in om de moeders en kinderen in Bolivia een betere toekomst te geven.

Nederland Helpt in Bolivia is te zien op donderdag 17, 24 en 31 maart en 7 april om 17.05 uur op Nederland 2. Presentatie: Carla van Weelie.
---

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht