Ingezonden persbericht


Persbericht

Lian Lempens nieuwe commercieel manager bij Schouwburg Venray

Venray, 14 maart 2011. Per 15 maart treedt Lian Lempens (36) in dienst als commercieel manager bij Schouwburg Venray. De economische ontwikkelingen hebben een groot effect op de inkomsten van de schouwburg. De nieuwe commercieel manager heeft de opdracht om de commerciële activiteiten van de schouwburg uit te bouwen. Samen met Anne Christine Liebrand zal zij het gezicht van de schouwburg zijn.

Commerciele ervaring in leisure
Schouwburg Venray benoemt per 15 maart Lian Lempens als nieuwe commercieel manager. Lian Lempes heeft ruim 9 jaar werkervaring als hoofd marketing bij Attractiepark Toverland en werkt nu als interim commercieel manager bij Continium Discovery Center te Kerkrade. Ze is woonachtig te Sevenum.

Versterken commerciële positie schouwburg
Lian krijgt, als commercieel manager, de belangrijke opdracht om de commerciële positie van de schouwburg te verstevigen. De economische ontwikkelingen hebben een grote invloed op de schouwburg. De verkoop van de kaarten blijft sinds de crisis achter bij eerdere jaren, de gemeente Venray heeft de schouwburg een forse bezuiniging opgelegd van 10% en ook de dreigende BTW-verhoging voor aanstaand theaterseizoen speelt hierin een rol. Het bestuur van de schouwburg is van mening dat het van groot belang is dat de schouwburg zich meer toelegt op het ontwikkelen van commercieel interessante initiatieven. Aangezien de schouwburg een multifunctioneel gebouw is zijn er diverse mogelijkheden voor uitbreiding van commerciële activiteiten. Dat geldt zowel voor de particuliere als nadrukkelijk ook voor de zakelijke markt. "Met het gericht ontplooien van commerciële activiteiten kan de schouwburg de zakelijke markt beter bedienen en andere bronnen van inkomsten aanboren", zegt Lian Lempens.

Samenwerking met artistiek directeur
Samen met de artistiek directeur zal Lian het gezicht zijn van de schouwburg. Anne Christine Liebrand, de artistiek directeur, zal zich meer focussen op de programmering en het uitbouwen van de bestaande netwerken en contacten. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat beide dames elkaar aanvullen en gezamenlijk de positie van de schouwburg verstevigen. De benoeming van Lian betreft een budgetneutrale invulling, die mogelijk wordt vanwege een herpositionering van functies.

Einde persbericht