Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Goodman Consortium verwerft ING Industrial Fund

Datum: 17 maart 2011

Goodman Group (Goodman of Group) is verheugd te melden dat het voorstel van het consortium - onder leiding van Goodman - om alle gewone aandelen in ING Industrial Fund (IIF) over te nemen, is goedgekeurd door de aandeelhouders van IIF. Dit is vandaag tijdens een bijeenkomst in Sydney besloten.

Deze transactie blijft onderworpen aan een rechtszitting die gepland staat voor vrijdag 18 maart 2011.

CEO Greg Goodman van de Goodman Group zei: "We zijn opgetogen over de positieve resultaten uit de stemming van vandaag. Meer dan 93% heeft vóór alle drie de resoluties gestemd. Dit getuigt van een grote steun van de investeerders voor het consortium en stelt ons in staat om naar de eindfase van de acquisitie toe te werken."

De overname vormt een aanvulling op de bestaande portfolio van Goodman, vergroot het aanbod voor de klanten van de groep en biedt extra kansen om bestaande en nieuwe relaties te ontwikkelen. Er zijn in totaal 61 hoogwaardige industriële panden, waarvan er zich 16 in Europa bevinden.

De Europese panden hebben in totaal een oppervlak van 509.089 m2 en een geschatte waarde van ongeveer EUR 210 miljoen. Elf van de panden bevinden zich in Duitsland (367.091 m2), waarbij de meeste panden gelegen zijn in of nabij Bremen en Berlijn. De vier panden in Spanje (121.601 m2) bevinden zich in of nabij Madrid en het pand in België (20.397 m2) bevindt zich in Puurs, dat gelegen is tussen Antwerpen en Brussel.

Danny Peeters, CEO Goodman Continental Europe, zei: "Nog eens EUR 210 miljoen (ASD 0,3 miljard) zal worden toegevoegd aan Goodman's Europese industriële portfolio en maakt dat de groep in Duitsland uitgroeit tot de grootste eigenaar van logistiek vastgoed. Als deze transactie is afgerond zal Goodman in totaal 3,5 miljoen m2 logistieke ruimte in beheer hebben in continentaal Europa."

De succesvolle afronding van de transactie zal het wereldwijde logistieke platform van Goodman aanzienlijk verbeteren; het doet de totaal beheerde portfolio toenemen tot EUR 12,4 miljard (ASD 17,5 miljard).

Danny Peeters voegde eraan toe: "De groep heeft een aanzienlijk vermogen van derden bij elkaar gekregen en dankzij onze beheerde fondsen in de afgelopen 12 maanden en de voltooiing van deze transactie, zijn we goed gepositioneerd om onze natuurlijke groei in de portfolio de komende paar jaar tot EUR 14,2 miljard (ASD 20 miljard) te laten stijgen."

"Goodman heeft de afgelopen maanden met ING Management samengewerkt om de transactie af te ronden en een soepel integratieproces te waarborgen.

"Wij bedanken alle teams die aan deze transactie hebben geparticipeerd voor de buitengewone inzet en we kijken uit naar de uitbreiding met hoogwaardig vastgoed en nieuwe klantenrelaties." aldus Danny Peeters.


- EINDE PERSBERICHT -