Ingezonden persbericht


Openluchttheater Zuiderpark wordt Parktheater Den Haag

De exploitatie overname van het theater door AT Events heeft als eerste gevolg dat de naamstelling van het theater veranderd in Parktheater Den Haag. Naast deze verandering wordt het theater volledig opgeknapt zodat het weer voldoet aan de eisen die vandaag de dag aan een theater gesteld worden.

"In overleg met de gemeente hebben we gekozen voor een iets modernere naam voor het theater. We nemen hiermee ook meteen afscheid van de slechte seizoenen waar het theater in 2009 en 2010 onder te leiden heeft gehad. Zie het als een nieuwe frisse start." aldus Arwin Touw, directeur van AT Events.

De gemeente Den Haag was op zoek naar een exploitant en heeft andermaal geconstateerd dat de exploitatie van een openluchttheater onder de Nederlandse klimatologische omstandigheden verre van eenvoudig is. AT Events heeft desgevraagd een plan voor het theater geschreven waarbij is uitgegaan van de sociale functie van het theater. Het theater ligt prachtig op een eiland in het Zuiderpark en leent zich bij uitstek om met name jongeren te laten kennis maken theater. AT Events heeft ervaring met de professionele exploitatie en kan daarbij een beroep doen op een grote stal van artiesten in de pop- en theatersector. Deze combinatie geeft het college vertrouwen en het college heeft daarom besloten om de exploitatie van het theater te gunnen aan AT Events voor 2011 en 2012.

Naast de programmering, die dit seizoen tussen de 20 en 30 openstellingen kent, richt AT Events zich ook op de verhuur van het theater. "Een presentatie geven op je eigen eiland of juist een bedrijfsfeest, het kan er allemaal. Het is een zeer onderscheidende locatie en alle voorzieningen zijn aanwezig." Aldus Touw. Het parktheater is geopend van mei tot en met september.