Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - donderdag 17 maart 2011

Regio Amersfoort slaat handen ineen bij aanbod en kwaliteit werklocaties

De Regio Amersfoort, bestaande uit de gemeenten Bunschoten, Baarn, Eemnes, Leusden, Soest, Woudenberg en Amersfoort inclusief de Gelderse gemeenten Nijkerk en Barneveld, maakt regionale afspraken op het gebied van werklocaties. Het gaat hierbij zowel om bedrijventerreinen en kantoren als om werken in de wijk. De gemeenten hebben donderdag 17 maart de overeenkomst 'Samen Sterk' gepresenteerd waarin acties en afspraken zijn vastgelegd.

De Regio Amersfoort wil een economisch sterke regio zijn en blijven. Een regio waar voldoende banen zijn voor de inwoners en waar voldoende ruimte is voor bedrijven en instellingen om zich te vestigen. Daarvoor zijn afspraken tussen gemeenten noodzakelijk. De samenwerking ligt in lijn met het advies van de commissie Van Ek over een vitale stad in een complete regio en met de doelstelling van NV Utrecht die streeft naar een integrale ruimtelijk economische samenwerking en pleit voor opvang van bedrijvigheid binnen de regio Amersfoort.

Voorbeelden van de afspraken die de gemeenten hebben gemaakt is onder meer het opstellen van een regionale investeringsagenda over opknappen van oude bedrijventerreinen. Ook gaan de gemeenten een Ruimtebehoefte-scan ontwikkelen en uitvoeren, waarbij in kaart wordt gebracht wat de actuele ruimtevraag en verhuisdynamiek is van bedrijven. Een derde actie is het opzetten van een regionaal kennisplatform, waarin kennis en ervaring die de gemeenten lokaal opdoen regionaal wordt gedeeld.

Melis van de Groep, ad interim voorzitter Bestuurlijk Overleg Economische Zaken Regio Amersfoort: "We hebben als Regio Amersfoort vandaag bijzondere afspraken gemaakt, zodat we nu en in de toekomst een aantrekkelijke regio kunnen blijven."

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort