Ingezonden persbericht


http://www.mca.nl/webframe/modules/mod_webcontroleur/view.php?zone_item_id=27088&module=Nieuws&view=wc_popup&parent_container_content_id=1559&parent=wc_overzicht&popaantal=10

publicatiedatum: 17 maart 2011

informatiestand Sanquin Bloedbank in MCA

Sanquin Bloedbank staat met een informatiestand over bloeddonatie in het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) van woensdag 30 maart tot en met vrijdag 1 april a.s. De stand staat bij de hoofdingang Wilhelminalaan en is geopend van 15.00 tot 20.00 uur.

onmisbaar
Veel mensen zijn afhankelijk van bloed dat vrijwillig wordt afgestaan door anderen. Bloeddonoren zijn dan ook onmisbaar. Medewerkers van Sanquin Bloedbank geven informatie over onder meer de bloeddonatie, wie er bloed mag geven, wat er gebeurt met het gedoneerde bloed en voor wie het gedoneerde bloed bestemd is. Geïnteresseerden kunnen er vragen stellen of gratis informatie meenemen.

groot belang
Sanquin Bloedbank staat met de stand in het MCA omdat het van groot belang is dat er voldoende bloeddonoren zijn. Niet alleen voor patiënten van het MCA, maar voor iedereen die donorbloed nodig heeft. Sanquin bloedbank is op grond van de Wet inzake bloedvoorziening als enige organisatie in Nederland aangewezen om zorg te dragen voor de behoefte aan bloed en bloedproducten.