Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Datum: 17 maart 2011

Meander levert aantoonbaar kwaliteit
NIAZ accreditatie voor Meander

Meander Medisch Centrum heeft het kwaliteitskeurmerk van het Nederlands Instituut voor de Accreditatie van Ziekenhuizen (NIAZ) behaald. NIAZ geeft het keurmerk af aan ziekenhuizen die volgens hun eisen een adequate en veilige organisatie zijn.

Dit certificaat is dé bevestiging dat patiënten aantoonbaar vertrouwen kunnen hebben in de kwaliteit van de zorg die Meander biedt. Meander is trots op het behalen van dit keurmerk omdat het een onafhankelijk oordeel geeft over de kwaliteit van patiëntenzorg. Het onderstreept de klantwaarden van Meander: klantvriendelijk, deskundig en betrouwbaar.

Voorafgaand aan de certificering heeft Meander laten zien hoe de zorg binnen het ziekenhuis georganiseerd is. Meander werkt voortdurend aan verbetering zodat patiënten de beste zorg krijgen die zij nodig hebben. In medische en verpleegkundige zorg, maar ook in logistiek, service en veiligheid wil Meander voor patiënten 'gewoon beter' zijn.

Deelaccreditatie oncologisch zorgproces
Het oncologisch zorgproces van Meander behaalde eind 2010 al, als één van de eerste, de deelaccreditatie van NIAZ. Deze deelaccreditatie bevestigt dat de oncologische zorg van Meander op hoog niveau is. Meander onderscheidt zich hiermee van andere ziekenhuizen.

Noot voor de redactie/