Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV Vakmensen

17 maart 2011, Utrecht

------

CNV Vakmensen schort acties bij BAM Rail op

Actiedreiging even uit de lucht voor BAM

'We hebben een vruchtbaar overleg gehad met de werkgever en de werknemers ervaren dat ook zo. Daarom hebben we acties van vandaag even opgeschort en in plaats daarvan de mensen bijgepraat.' Dat stelt Tjitze van Rijssel, bestuurder van CNV Vakmensen over de commotie bij BAM Rail. De bond had de onderneming per ultimatum opgeroepen iets te doen aan de werkverhoudingen en de krappe formatie.

In reactie op dat ultimatum was er eerder deze week overleg tussen BAM Rail-directie, vakbonden en ondernemingsraad. Dat leverde volgens Van Rijssel voldoende stof op om het aan de medewerkers voor te leggen. 'En die hebben zich vandaag bereid getoond om de directie de kans te geven zaken op korte termijn te verbeteren.'

BAM RAIL zegde toe om nu wel het formatieplan met de ondernemingsraad en vakbonden te zullen bespreken. Ook wil de directie nu rekening houden met de woonplaats van de medewerkers in het kader van de voorgenomen opheffing van het standplaatsprincipe.

Dat, en nog een serie andere toezeggingen leidde ertoe dat het personeel vandaag instemde met het opschorten van de acties bij BAM Rail.

Mocht de uitwerking van de afspraken alsnog teleurstellen, dan trekt Van Rijssel het actieparool weer van de plank.