Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht

Persbericht

Utrecht, 17 maart 2011

De samenstelling van de gemeenteraadsfractie van D66 Utrecht zal per 24 maart wijzigen. Raadslid Rachel Crowe neemt ontslag als lid van de gemeenteraad Utrecht. Crowe nam al eerder een periode ziekteverlof op en werd in die periode tijdelijk vervangen door Xander van Asperen. Hij zal wederom beëdigd worden als raadslid, dit keer permanent gedurende deze raadsperiode.

Het ziekteverlof en het besluit van Crowe om hierop volgend ontslag te nemen is niet wegens ernstige redenen. De reden van haar ziekteverlof is echter wel zodanig dat zij voorlopig haar raadswerk niet kan vervullen zoals zij dat wenselijk acht. Crowe doet geen afstand van haar plek op de kandidatenlijst van D66 en is in de toekomst dus wel beschikbaar zou er een raadszetel vrij komen. Dat is tevens de reden dat Crowe geen formeel afscheid neemt van de gemeenteraad.

Van Asperen is ARBO/PR functionaris van het kringloopbedrijf Stichting Emmaus te Utrecht. Binnen de fractie wordt hij woordvoerder op de portefeuilles cultuur, inburgering en diversiteit. Selma Bas neemt de portefeuilles vrouwenopvang en huiselijk geweld over. De installatie van Van Asperen zal aan het begin van de raadsvergadering op 24 maart 2011 op plaats vinden.

Fractievoorzitter Gerda Oskam vindt het bijzonder jammer dat Crowe besloten heeft ontslag te nemen te nemen als raadslid. Oskam: "Rachel heeft unieke kwaliteiten, kennis en vaardigheden die maakten dat zij ook hoog op de kandidatenlijst voor de gemeenteraad kwam. Ook de vele stemmen op haar bevestigen dit. Ik begrijp het echter volledig en respecteer dus het besluit van Rachel. De gehele fractie en fractieondersteuning wensen haar al het beste toe de komende tijd. En in Xander hebben we ook een gedegen en ervaren fractielid."

Noot voor redactie:

Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht