Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 17 maart 2011

Nationale Toneel valt opnieuw in de smaak van publiek

Opnieuw gaat het Nationale Toneel er vandoor met een nominatie voor de AVRO Toneel Publieksprijs. Nadat eerder de voorstelling Faust werd genomineerd, is nu ook Dat Smoel, met actrice Susan Visser uit Gooische Vrouwen en Tim Murck uit de jeugdserie Spangas, goed genoeg bevonden door het publiek voor een nominatie. Op www.avrotoneelpublieksprijs.nl kan nog gedurende het hele seizoen gestemd worden op de genomineerde producties. In september wordt bekend welke productie dit jaar de publieksfavoriet is.

De AVRO Toneel Publieksprijs
Het theaterpubliek bepaalt wie de winnaar wordt van de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. Via www.avrotoneelpublieksprijs.nl kan het publiek online stemmen op de genomineerde voorstellingen. Op speciale stemavonden geeft het publiek de deelnemende voorstellingen een cijfer. Na de nominatie volgt een tweede, online stemronde. De gemiddeld hoogst gewaardeerde voorstelling wint de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater zondag 11 september in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Over Dat Smoel
Dat Smoel gaat over een welgesteld gezin na een heftige scheiding. Geld heeft liefde vervangen. Vader is zakenman en woont in Hong Kong waar hij een nieuw gezin heeft gesticht. De twee tieners Mia en Henry zijn verantwoordelijk geworden voor hun moeder Martha, een zware alcoholica met geestelijke problemen. Op een dag mishandelen Mia en haar vriendin Izzy een 13-jarige schoolgenoot. Wanneer Mia's vader komt om orde op zaken te stellen, breekt de hel los. Susan Visser, bekend van haar rol als Anouk in Gooische Vrouwen, speelt Martha. Zoon Henry wordt gespeeld door Tim Murck, bekend van zijn rol als Barry in de jeugdserie Spangas.