Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Arnhem, 16 maart 2011

FASTER: nieuw Nederlands team in FIA GT3

Onder de naam FASTER is een nieuw team geformeerd dat dit jaar een serieuze gooi gaat doen naar de titel in het Europese FIA GT3 kampioenschap. Met de BMW Z4 GT3 heeft men daarvoor zeker het juiste wapen in handen en ook de rijder combinaties staan garant voor het nodige vuurwerk.

FASTER komt voor de dag met de combinaties: Jeroen den Boer & Hoevert Vos en Nicky Catsburg & Harrie Kolen. Op basis van de licentiecombinaties evenwichtige duo's die elkaar mooi aanvullen. Jeroen den Boer werd afgelopen seizoen kampioen in de Volkswagen Endurance Cup en zeer succesvol 3e met de BMW 320d in het BTCS. Nicky Catsburg, de kampioen uit de Eurocup Mégane Trophy gaat verder op de ingeslagen weg en ziet de uitdaging al helemaal zitten. Naast de GT3 competitie zal FASTER met coureur Nicky ook zijn opwachting maken in enkele GT1 races, hetgeen een direct resultaat is van zijn succesvolle testen in Japan met het Nissan-Nismo fabrieksteam eerder deze maand. Vos en Kolen waren vorig seizoen beiden actief in de Eurocup Méganes, waarbij Vos verdienstelijk 3e werd in het Gentlemen drivers klassement.

De preparatie van de BMW's is in handen van DB Motorsport, dat op nationaal niveau al het een en ander heeft laten zien en nu klaar is voor de sprong in Europa. Dat de Z4 het een en ander in zijn mars heeft is recent bewezen met de zege in de 24 uur van Dubai. De Belg Ludo Loots maakt als engineer het FASTER plaatje compleet.

Als enig Nederlands team in het Europese GT3 kampioenschap komt FASTER met een gedurfd plan van aanpak voor de dag. Men zet in op een 'Experience' die de partners een onvergetelijke race-ervaring en beleving gaat meegeven. Hiermee benaderen ze de autosport op een net even andere wijze, die binnen het toegankelijke GT3 circus zeker zal slagen.

Nicky Catsburg: "De stap van de Renault Mégane naar GT3 is voor mij een logische en past perfect in mijn verdere ontwikkeling. Het proeven van de Nissan GTR GT1 in Japan binnen een fabrieksteam heeft mij gesterkt in mijn keuze voor FASTER. Een heel seizoen GT3 met een uitstap tussendoor naar GT1 en als kers op de taart nog de 24 uur van Spa-Francorchamps erbij. Ik kan niet wachten tot het seizoen gaat beginnen!"

Het seizoen start met een Balance of Performance test in Paul Ricard op 7 en 8 april waarna het eerste raceweekend op 8 mei zal zijn in Portugal. De slotrace op eigen Zandvoortse bodem beloofd alvast een spektakel te worden. Binnenkort is de officiële teampresentatie van FASTER te verwachten.

Voor meer info zie: www.faster-racing.nl



Ingezonden persbericht