Gemeente Wageningen


Persbericht

Gemeente Wageningen

Wageningen, 17 maart 2011

Hoog bezoek in Wageningen

Burgemeester Van Rumund ontving samen met het voltallig college van B&W vandaag, donderdag 17 maart, het Corps Diplomatique uit Den Haag. Ruim 40 buitenlandse ambassadeurs, al dan niet vergezeld door hun partner, brachten een bezoek aan onze stad. Na een officiële foto op het bordes werd de delegatie in de raadzaal van het stadhuis door de burgemeester toegesproken.

Vervolgens vertrok men, vergezeld door burgemeester en wethouders, per bus voor een interessant programma dat de rest van de dag duurde. Dit bestond uit een bezoek aan de Wageningen Universiteit, waar men een rondleiding kreeg bij Unifarm (in deze kassen worden experimentele plant- en gewaskundige onderzoeken uitgevoerd). De lunch werd genuttigd in het Restaurant van de Toekomst. Dit is een unieke samensmelting van onderzoek èn praktijk op het gebied van eten en drinken. Het programma werd voortgezet met een bezoek en rondleiding bij het Maritiem Research Instituut Nederland, het Marin. Ter afsluiting vond een korte receptie plaats in Hotel de Wereld.

Burgemeester Van Rumund is zeer vereerd met het bezoek en kijkt terug op een geslaagde dag: 'Wageningen Universiteit is wereldwijd bekend. Het is goed om de ambassadeurs in Wageningen te ontvangen en ze bekend te maken met wat Wageningen te bieden heeft,' aldus de burgemeester.


- einde persbericht -