VerkeersInformatieDienst

Extra handhaving bij werkzaamheden

17 maart 2011, 17:13
Bij werkzaamheden aan de A2 en de A28 gaat het KLPD vanaf maandag 21 maart extra handhaven. Op de A2 is dat bij Maasbracht en op de A28 bij Hattemerbroek.

Rijkswaterstaat gaat een onderzoek uitvoeren naar de weggebruikersbeleving bij werkzaamheden. Rijkswaterstaat en het KLPD willen graag weten hoe men denkt over werkzaamheden, de informatievoorziening daarover en de handhaving daar omheen.

Op het traject A2 Urmond - knooppunt Vonderen vinden overdag en 's nachts werkzaamheden plaats voor de aanleg van een spitsstrook en een fly-over. De werkzaamheden vinden nog plaats tot 24 april. Ter plaatse geldt permanent een maximum snelheid van 90 kilometer per uur. Overdag heeft het verkeer twee rijstroken ter beschikking en staat er een barrier (een noodgeleiderail) op de vluchtstrook, 's nachts is er slechts 1 rijstrook beschikbaar.

Op het traject A28 knooppunt Hattembroek - knooppunt Lankhorst vinden overdag en 's nachts werkzaamheden plaats voor de aanleg van extra rijstroken. Er is op dit wegvak minder capaciteit beschikbaar en kunnen zich problemen voordoen bij het splitsingspunt in Zwolle. De werkzaamheden vinden nog plaats tot eind april. Ter plaatse geldt permanent een maximum snelheid van 90 kilometer per uur.

Naast radar- en laserguncontroles zal de Verkeerspolitie ook toezicht houden met opvallende en onopvallende surveillancevoertuigen.