Gemeente Uithoorn

Uitbreiding winkelcentrum Zijdelwaard



B&W van Uithoorn hebben besloten medewerking te verlenen aan het plan om het winkelcentrum Zijdelwaard uit te breiden met circa 2.000 m2.

Deze uitbreiding wordt hoofdzakelijk benut voor het vergroten van de bestaande in het centrum aanwezige winkels, waaronder beide supermarkten. Een parkeerdek op het nieuw te bouwen gedeelte zal voorzien in de (extra) parkeerbehoefte. Verder voorziet het plan in het behoud van het structureel groen en het verbeteren van parkeren voor fietsen. Ook wordt gezorgd voor veilige langzaam verkeersroutes en veilig laden en lossen.

Al enkele jaren onderzoekt Delta Lloyd, de eigenaar van winkelcentrum Zijdelwaard, samen met de gemeente Uithoorn de mogelijkheden voor uitbreiding en herinrichting van dit winkelcentrum. Tot vorig jaar heeft dit onderzoek niet geleid tot een maatschappelijk en financieel haalbaar plan.

Enige tijd geleden heeft WPM Retail, de beheerder van het winkelcentrum, in opdracht van Delta Lloyd, samen met de gemeente een plan voor uitbreiding en herinrichting van het winkelcentrum onderzocht. B&W van de gemeente Uithoorn hebben besloten medewerking te verlenen aan dit plan. Het college vindt dat het plan past binnen de in de Economische Visie 2020 geformuleerde ambities voor de ontwikkeling van het Zijdelwaardplein. Het plan doet geen afbreuk aan de ontwikkelingskansen van het Dorpscentrum als hoofdwinkelcentrum van Uithoorn, zoals is vastgelegd in het Masterplan Dorpscentrum.

Het oppeppen en moderniseren van het winkelcentrum Zijdelwaard, het versterken van de supermarkten en het verbeteren van de parkeersituatie vinden B&W van groot belang voor een goed functionerend wijkwinkelcentrum in Uithoorn. Een modern en efficiënt wijkwinkelcentrum op het Zijdelwaardplein biedt meer kwaliteit voor de Uithoornse consument en perspectief voor de aldaar gevestigde ondernemers. Het moderniseren van winkelcentrum Zijdelwaard voorkomt, samen met de versterking van het Dorpscentrum, dat koopkracht afvloeit naar omliggende gemeenten.

Over uitwerking, uitvoering, planning en procedurele afhandeling van het plan hebben gemeente, Delta Lloyd en WPM Retail nader overleg. De klankbordgroep van omwonenden en de winkeliers worden betrokken bij de nadere uitwerking van de plannen.
Contactgegevens

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22

E-mail: gemeente@uithoorn.nl