Persbericht

17 maart 2011

Met een speldje, een oorkonde en een bloemetje heeft wethouder Dick Jense in totaal acht Rijswijkse ZAP-ers in het zonnetje gezet. Tijdens de Week van Nederland Schoon is er veel aandacht voor zwerfafval. "Sommige inwoners zijn niet alleen in de Week van Nederland Schoon actief, maar ruimen het hele jaar door zwerfafval op. Juist deze inwoners wil de gemeente bedanken voor hun inzet om Rijswijk schoon te houden.", aldus wethouder Jense.

Niemand houdt van zwerfafval. Het ontsiert de straten en het is een flinke klus voor de gemeente om rondzwervend afval op te ruimen. Gelukkig is een aantal mensen zo betrokken bij Rijswijk, dat zij zelf ook de handen uit de mouwen steken om zwerfafval op te ruimen. Een goed voorbeeld voor andere bewoners om de straten en plantsoenen netjes te houden.

Via een oproep op de gemeentepagina Rijswijk Regelrecht kwam de gemeente in contact met een achttal Rijswijkers waarvan bekend is dat zij regelmatig door hun buurt lopen en rondzwervend afval opruimen. Deze acht inwoners zijn door de gemeente uitgenodigd om de eerste Rijswijkse ZwerfAfvalPakker-speldjes in ontvangst te nemen. Het gaat om: de heer J. van Leeuwen, mw. H. Jense, mw. C. Scholtes, mw. R. Haster, mw. L. van der Meer, mw. E. Stip, de heer C. de Wit en de heer P. Smit.




Gemeente Rijswijk