Politie Zeeland


---

0402-2011 Recht in de 'sterke armen'...
Een 30-jarige man uit Dordrecht zal zijn bezoek aan de ALDI in Goes niet licht vergeten. Hij moest namelijk de cel in.

In de supermarkt pakte hij, tegen 16.00 uur donderdagmiddag, drie trays met bier en stopte deze in een tas. Hierna wilde hij de winkel verlaten zonder zijn bier af te rekenen. Dit werd gezien door een medewerker van de winkel.

De man ging er vandoor en rende over de Oostwal met achter zich aan de (luid roepende) medewerker van de ALDI. De Dordtenaar spurtte het Pyntorenstraatje in, recht in de armen van twee politiebikers.Uiteraard hebben de dienders hun armen wijd geopend voor dit 'heterdaadje' en de bierdief werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het bureau heeft de man een verklaring afgelegd. Hij is in verzekering gesteld en zit voorlopig dus nog vast.

0403-2011 Winkeldief bij H&M, Goes
Door de oplettendheid van medewerkers van H&M in Goes is vanmiddag rond 17.30 uur een winkeldievegge betrapt op het stelen van twee haarbandjes.

Het 16-jarige meisje uit de gemeente Hulst had de haarbandjes in haar tas gestopt en wilde deze meenemen uit de winkel. Zij werd aangesproken door een medewerkster van de kledingzaak.

Toen haar werd verteld dat zij even mee mocht lopen naar een kantoortje in de winkel, haalde zij snel de bandjes uit haar tas en gooide deze op de grond. Dit werd weer opgemerkt door een andere medewerker en het meisje kon niet meer onder de diefstal uit.

Ze is aangehouden en overgedragen aan agenten van de Zeeuwse politie. Op het politiebureau heeft ze een verklaring afgelegd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

0404-2011 Vlissinger bekeurd èn aangehouden
In de Aagje Dekenstraat in vanavond omstreeks 18.10 uur een 50-jarige Vlissinger aangehouden omdat hij een agent beledigde.

Deze wilde de Vlissinger bekeuren omdat hij alcohol nuttigde op de openbare weg en dat is niet toegestaan in Vlissingen. De man was het niet eens met zijn bekeuring en begon heel hard tegen de agent te schreeuwen en weigerde alle medewerking.

Na veel vijven en zessen wilde hij uiteindelijk wel z'n identiteitskaart aan de agent tonen, maar vond het nog wel nodig om een beledigende term tegen de agent te roepen. Hierop vond de agent het genoeg en hij heeft de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt wegens de belediging en hij kreeg ook nog een bekeuring mee voor drinken op de openbare weg.





Politie Zeeland