Level 3 optimaliseert glasvezelnetwerkroutes voor het leveren van ultralage latentie aan Milaan en Zürich voor snelle transacties

Routes geven klanten in de financiële dienstverlening toegang tot alle zes grote financiële centra van Europa en tot de belangrijkste centra van de Verenigde Staten

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20110317 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft vandaag bekendgemaakt dat het netwerkroutes met ultralage latentie naar Milaan en Zürich heeft toegevoegd aan zijn Europese portefeuille voor de financiële dienstensector. De routes zijn beschikbaar vanuit Londen, Frankfurt, Madrid, New York en Chicago. De routes betekenen een verdere verdieping van het commitment van Level 3 aan de financiële dienstensector en bieden effectenbeurzen en handelslocaties toegang tot alle zes grote Europese financiële centra en tot de belangrijkste financiële centra van de Verenigde Staten, via het internationale netwerk van Level 3.

De routes met lage latentie bieden klanten die verbinding zoeken met financiële centra in Milaan en Zürich, hoge transactiesnelheden met lage transmissievertragingen – essentiële functies voor hoogfrequente handel. Naast de routes naar Milaan en Zürich biedt het netwerk met lage latentie van Level 3 connectiviteit met de volgende financiële zakencentra: Chicago, Washington, D.C., New York, Londen, Frankfurt en Madrid.

“Op de huidige financiële dienstverleningsmarkt, in het bijzonder in de hoogfrequente handel, streeft men naar de snelste verbinding met de belangrijkste financiële knooppunten, dus de keuze voor de juiste netwerkpartner is van cruciaal belang”, aldus James Heard, president European Markets. “Niet alleen upgraden we ons netwerk regelmatig om voortdurend de snelste routes te kunnen aanbieden, we hebben bovendien een netwerkbereik waarmee we onze klanten via één provider toegang kunnen bieden tot meerdere financiële centra over de hele wereld.”

Nu de hoogfrequente handel toeneemt en aanzienlijke hoeveelheden kapitaal in fracties van seconden worden verhandeld, wordt de connectiviteit die dergelijke transacties mogelijk maakt, van steeds groter belang. In 2010 heeft TABB Group, een onderzoeks- en strategisch adviesbureau voor de financiële markten, de schatting gedaan dat hoogfrequente handel verantwoordelijk is voor ongeveer 56 procent van de totale aandelenhandel in de Verenigde Staten en voor 38 procent in Europa.

De Europese portefeuille voor de financiële dienstensector van Level 3 omvat negen routes met lage latentie en is specifiek toegesneden op de behoeften van de meest veeleisende klanten in de financiële dienstverlening – inclusief de groeiende markt voor hoogfrequente handel. Het uitgebreide netwerk van Level 3 biedt toegang tot vier van de vijf belangrijkste effectenbeurzen.

Omdat Level 3 zijn eigen netwerk controleert en exploiteert, is het bedrijf als enige in staat het leveringsproces van begin tot eind te sturen en in elke fase te optimaliseren. Transacties via de routes worden extra ondersteund door netwerkredundantie en strenge serviceniveau-overeenkomsten (SLA’s, Service Level Agreements), die een optimaal prestatieniveau van het netwerk van Level 3 garanderen. Meer informatie over de financiële dienstenportefeuille van Level 3 kunt u vinden op www.level3.com/index.cfm?pageID=135.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) is een toonaangevende internationale aanbieder van communicatiediensten op basis van glasvezelnetwerken. Verschillende klanten, waaronder ondernemingen, mediabedrijven, groothandelaren en overheidsinstanties, vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een industrieleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 biedt een portefeuille met metro- en lange-afstandsdiensten, waaronder transport, data, internet, levering van mediacontent en voicediensten. Kijk voor meer informatie op www.Level3.com.

Forward-Looking Statement

Enkele van de uitspraken in dit persbericht zijn forward-looking statements. Dergelijke uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en meningen van het management. Deze forward-looking statements zijn geen garantie voor de prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de macht van Level 3 liggen, en die ervoor zouden kunnen zorgen dat de daadwerkelijke gebeurtenissen aanzienlijk afwijken van wat uitdrukkelijk of stilzwijgend wordt aangegeven in deze uitspraken. De belangrijkste factoren die zouden kunnen voorkomen dat Level 3 de gestelde doelen behaalt zijn onder andere: de huidige onzekerheid op de financiële markten over de hele wereld en de wereldwijde economie, stagneren van de ontwikkeling en expansie van internet als communicatiemiddel en markt voor de distributie en het gebruik van data en video en verstoringen van de financiële markten die van invloed zouden kunnen zijn op het vermogen van Level 3 om extra financieringen te verwerven. Tot de aanvullende factoren behoren onder meer het vermogen van het bedrijf om: het verkeer op het netwerk te vergroten en op peil te houden, effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen, systeem- en netwerkfouten of -storingen te verhelpen, nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de klanten en acceptabele marges te genereren, het intellectuele eigendom en de intellectuele eigendomsrechten te verdedigen, zich aan te passen aan snelle technologische ontwikkelingen die tot meer concurrentie leiden, gekwalificeerde managers en overig personeel aan te trekken en te behouden, overgenomen bedrijven met succes te integreren; en te voldoen aan alle voorwaarden van schuldverplichtingen. Aanvullende informatie over deze en andere belangrijke factoren vindt u in de registraties van Level 3 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten worden beoordeeld in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is onder geen beding verplicht, en ontkent nadrukkelijk elke verplichting om deze forward-looking statements bij te werken of aan te passen, als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications
Media:
Alexis Hammack, 720-888-2441
Email
of
Investeerders:
Mark Stoutenberg, 720-888-2518

Email

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000