ZTE kondigt jaarresultaten voor 2010 aan

Toename in verkoop van 50% in VS en Europa

Cloud Computing en Integrated Circuit-strategie kernactiviteiten voor 2011

HONG KONG--(BUSINESS WIRE)-- 20110317 --

ZTE Corporation (“ZTE”) (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ), een toonaangevende wereldwijde leverancier van telecommunicatie-apparatuur en netwerkoplossingen, heeft vandaag haar resultaten bekendgemaakt voor het boekjaar dat eindigde op 31 december 2010.

Gebaseerd op HKFRS en PRC ASBE's, ZTE kende een omzet van RMB 70,264 miljard (USD 10,609 miljard) in 2010, wat neerkomt op een stijging van 21% (koers in USD) ten opzichte van 2009. De nettowinst was RMB 3,250 miljard (USD 490,74 miljoen), wat neerkomt op een stijging van 32,22% in vergelijking met 2009. Basiswinst per aandeel was RMB 1,17 (USD 0,177).

De raad van bestuur heeft de betaling van een slotdividend over het afgesloten boekjaar 2010 aanbevolen: Een bonusuitgifte van twee aandelen voor iedere 10 aandelen in bezit, en een dividend in contanten van RMB3 (USD 0,45) (vóór belastingen) voor iedere 10 aandelen.

Gedurende het jaar bedroeg de omzet van de Groep uit binnenlandse activiteiten RMB 32,198 miljard (USD 4,861 miljard), wat neerkomt op een groei van 5,90% op jaarbasis.

Deze stijging kan worden toegeschreven aan de uitbreiding van de 3G-markten en de leidende positie van ZTE voor wat betreft CDMA- en WCDMA-marktaandeel. ZTE behaalde ook een groei van 50% op de markten voor overheids- en ondernemingsnetwerken, wat het binnenlandse marktaandeel van de Groep verder versterkt. Tijdens de verslaggevingsperiode is de Groep ook begonnen met het leveren van high-end data-apparatuur, zoals de T8000 en M6000 aan de drie grote nationale carriers voor grote hoeveelheden, terwijl haar slimme eindapparatuur ook een sterke marktpositie heeft opgebouwd.

De omzet van de Groep uit haar internationale activiteiten groeide met 27,45% tot RMB 38,066 miljard (USD 5,747 miljard) en was goed voor 54,18% van de totale bedrijfsinkomsten. De Amerikaanse en Europese markten droegen voor de eerste keer bij aan het grootste deel van de overzeese inkomsten. Deze markten kenden een groei op jaarbasis van 50%, goed voor 21% van de totale bedrijfsinkomsten.

De systeemproducten van de Groep werden gelanceerd op high-end Europese markten zoals Duitsland, België, Hongarije en Oostenrijk. Zakelijke deals werden ook bemiddeld met andere mainstream carriers zoals France Telecom, MTN van Zuid-Afrika, America Movil, KPN en Hutchison. Bovendien hebben de eindapparatuurproducten van ZTE volledige toegang veroverd tot de vier toonaangevende carriers in de Verenigde Staten, evenals op de Japanse markt, waarbij jaarlijkse verzendingen van 90 miljoen eenheden werden bereikt. Dit maakt ZTE tot een van de top vijf vendors wereldwijd, waarbij de Blade en Light smart apparatuur van ZTE terrein heeft gewonnen op de Europese markt ten gevolge van de prestaties en kwaliteit hiervan.

In 2010 heeft ZTE aanzienlijke vooruitgang geboekt in vernieuwing, leveringsvermogen en marktuitbreiding. Begin 2011 stond ZTE op de tweede plaats van de lijst van de World Intellectual Property Organization (WIPO) en beschikte over 1.863 internationale octrooiaanvragen. Bovendien heeft ZTE 7% van de LTE-octrooien in de industrie in haar bezit, waarmee het bedrijf een van de top vijf telecomvendors in de wereld is.

In 2011 zal het bedrijf haar aanwezigheid blijven uitbreiden op zowel de binnenlandse als internationale markten door het verdiepen van de betrekkingen met de mainstream carriers, en door van strategische inzet over te gaan op strategische samenwerking. ZTE zal ook haar ontwikkelingsmogelijkheden in verband met opkomende technologieën zoals cloud computing en Integrated Circuit versterken.

De focus in verband met draadloze communicatie zal gericht zijn op de ontwikkeling van LTE-markten, terwijl de draadcommunicatiesector zal streven naar de versterking van dragernetwerken en uitbreiding op de vaste breedbandmarkten. Voor mobiele telefoons, met name de high-end smartphones, is de doelstelling het verhogen van de zendingen van handsets om de concurrentiepositie van het bedrijf te verbeteren.

De directeur van ZTE, dhr. Hou Weigui, verklaarde: “In het komende jaar zal de Groep proactief inspelen op de dynamische behoeften van klanten en de strategische samenwerking versterken in reactie op de ingrijpende veranderingen op de mondiale telecommunicatiemarkt. Andere doelgebieden zijn ook de werving en ontwikkeling van hooggekwalificeerd personeel, productdifferentiatie en kosteneffectiviteit, en de kwaliteit van de ZTE-oplossingen. Wij willen optimale prestaties leveren die de samenleving en onze aandeelhouders ten goede komen.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
of
Edelman PR
Jowie Law, +852 2837 4747
jowie.law@edelman.com
Andres Vejarano, +852 2837 4735

andres.vejarano@edelman.com

Ticker_symbol SEHK:0763
Ticker_symbol SHZ:000063