Gemeente Maasgouw


NL DOET 18 en 19 maart Vrijwilligerswerk

Op 18 en 19 maart staat Nederland in het teken van het vrijwilligerswerk tijdens NL DOET (voorheen Make a Difference Day, oftewel MAD-Day).

Schrijf vóór 31 januari 2011 uw klus in bij www.NL DOET.nl en ontvang wellicht EUR 500,- subsidie. Tijdens deze twee dagen zal er landelijk extra aandacht zijn voor de vrijwilligers in Nederland en het soort klussen waarmee vrijwilligers belast zijn. Of dit nu is binnen een sport-, muziek- of een culturele vereniging, of bij een ander soort vrijwilligersorganisatie (zoals in de zorg): al dit werk verdient waardering. 2011 is daarnaast ook uitgeroepen tot het Europese Jaar van het Vrijwilligerswerk!

De landelijke voorbereidingen van NL DOET zijn in volle gang. We hebben nog 2,5 maand te gaan en de landelijke teller staat nu al op meer dan 1200 aangemelde klussen. Een goede start, maar wat zou het mooi zijn als we nog zo'n 4000 extra klussen konden verwelkomen!

Heeft uw organisatie nog klussen en lijkt het u wat om op 18 en 19 maart extra handen te hebben en nieuwe vrijwilligers te ontmoeten? Meld dan uw NL DOET klus aan op www.nldoet.nl. Wacht niet te lang: tot 31 januari kunt u eventueel een financiële bijdrage aanvragen van maximaal EUR 500,-.

Ook vanuit de gemeente Maasgouw zal aandacht besteedt worden aan NL DOET. Vooruitlopend hierop wil de gemeente u alvast wel attenderen op de website van NL DOET: www.nldoet.nl en de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor de landelijke financiële bijdrage van maximaal EUR 500,-. Op de website van NL DOET kunt u alle informatie vinden en deze op uw gemak eens goed doorlezen. Via het Maasgouw Nieuws wordt u op de hoogte gehouden van NL DOET in de gemeente Maasgouw.

Heeft u vragen over NL DOET in de gemeente Maasgouw en/of wilt u zich als organisatie tijdens NL DOET profileren? Dan kunt u contact opnemen met Nicole Pannebakker van de gemeente Maasgouw via n.pannebakker@gemeentemaasgouw.nl of via (0475) 85 25 00.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00