Gemeente Steenbergen

Doe mee aan NL DOET

Het Oranjefonds en veel partners organiseren op 18 en 19 maart 2011 NL DOET. Deze landelijke vrijwilligersactie roept iedereen op om een dag of dagdeel de handen uit de mouwen te steken. De gemeente Steenbergen staat positief tegenover deze vrijwilligersactie. Vooral ook inwoners die initiatieven nemen om hieraan mee te doen. Het bevordert de leefbaarheid en de sociale samenhang die belangrijk is voor een prettige, goede samenleving en onderlinge verstandhouding.

NL DOET
NL DOET is een van de grootste vrijwilligersacties van Nederland. Het verbindt maatschappelijke organisaties met vrijwilligers die in actie willen komen. Voor veel maatschappelijke organisaties zijn vrijwilligers broodnodig en verzekert dit hun voortbestaan. Het afgelopen jaar waren ruim 150.000 Nederlanders actief.

Klussen
Klussen zijn overal in het land te doen. Dit kan zijn het opknappen van een clubhuis, schoonmaken van een speelplaats of dierenverblijf, maar ook een dagje uit met bejaarden of gehandicapten en hulp bij de financiële- of ledenadministratie van verenigingen!

Deelnemers
Bedrijven, vriendengroepen, verenigingen, buurtgenoten en overige vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Steenbergen kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl via de button klussen zoeken of klussen aanmelden. Als organisaties een klus hebben waarvoor ze een extra groep vrijwilligers nodig hebben, kunnen zij deze klussen hier aanmelden. Vanaf februari 2011 zijn de klussen zichtbaar op deze site. U kunt als persoon of groep de klusaanbieders direct benaderen, telefonisch of per e-mail en zich vervolgens aanmelden. Als u zelf leuke ideeën heeft om een maatschappelijke organisatie van dienst te zijn neem dan gerust contact met hen op.
De gemeente hoopt dat veel mensen zich aanmelden om op 18 en 19 maart 2011 een ander te helpen.