Gemeente Hulst


Aanleg haven Hulst

Op 18 maart 2011 wordt met vereende krachten de start van het project vleugels gegeven.

In de binnenstad van Hulst gaat de aanleg van de haven van start. Het terugbrengen van de haven in de stad is een belangrijk onderdeel van het project De Nieuwe Bierkaai. Met dit project wordt het noordwestelijk deel van de Hulster binnenstad ingericht als aantrekkelijk verblijfsgebied.

Medio maart 2011 wordt de apparatuur voor het aanbrengen van de damwanden van de haven in De Nieuwe Bierkaai aangevoerd. Direct daarna wordt gestart met de realisatie van de wanden. En dat is een heuglijk moment!

Op vrijdag 18 maart 2011 zet wethouder Diana van Damme - Fassaert de realisatie van de wanden officieel in gang. Daarna zal met vereende krachten het project vleugels worden gegeven. Speciale gasten deze middag zijn de kinderen (in de leeftijd van 0 tot 10 jaar) die wonen in de Hulster binnenstad. Zij hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

De genodigden verzamelen om 15.30 uur in Grieks Restaurant Rhodos aan de Bierkaaistraat 12 te Hulst.

De wanden van de haven zijn zogenaamde "soilmix-wanden". Dat wil zeggen dat deze ter plaatse worden gestort. Een groot voordeel daarvan is dat er geen trillingen ontstaan. De werken gebeuren vanuit het binnenterrein. Er wordt begonnen aan de Overdamstraat ter hoogte van de Minderbroederstraat. Vervolgens verplaatst het werk zich richting Vismarkt, Bierkaaistraat, Dubbele Poort en Keldermanspoort.

logo Europese Unie
logo OP-Zuid

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling
in het kader van OP-Zuid (Operationeel Programma Zuid-Nederland).