Gemeente Achtkarspelen


Prijswinnaars `droomjeugd' in het zonnetje gezet door wethouder Klaas Antuma

Vrijdagmiddag 18 maart heeft wethouder Klaas Antuma prijzen uitgereikt in het kader van de wedstrijd 'Droomjeugd' rondom de opening van het CJG Achtkarspelen eind 2010.
De prijzen zijn uitgereikt in de categorieën `speciaal onderwijs' en `baby's/ peuters'. Ranna Yacoub en Fenne Sibma, beide uit Buitenpost, zijn de winnaars van de prijsvraag. Wethouder Klaas Antuma reikte de twee meiden in het bijzijn van hun familie de prijzen en een certificaat uit.

Ranna had een prachtige tekening gemaakt over haar "Droomjeugd" en heeft daarmee een gezinsjaarabonnement voor De Kruidhof in Buitenpost gewonnen. Haar tekening was volgens de wethouder heel erg vrolijk en de mooiste die ingestuurd was. Ze was ook heel blij om haar tekening mooi ingelijst weer mee naar huis te krijgen.
Fenne had, samen met haar pake en beppe, een rebus opgelost en de oplossing "droomjeugd" ingestuurd. Ze heeft daarmee een fotoshoot bij fotostudio Pluk in Surhuisterveen gewonnen. De mooiste foto van de fotoshoot krijgt ze op canvas afgebeeld. Bij de overhandiging van de prijs gaf de wethouder de moeder van Fenne een slabbetje met het logo van het CJG Achtkarspelen en de opdracht mee om haar later te vertellen over het Centrum voor Jeugd en Gezin.
Na de uitreiking was het zoals bij een feestje hoort, tijd voor taart (met de tekening van Ranna erop!) en kinderchampagne!

De prijswinnaars Fenne Sibma en Ranna Yacoub De prijswinnaars Fenne Sibma en Ranna Yacoub