Gemeente Enkhuizen

Gemeente Enkhuizen doet weer mee aan NL DOET

Op vrijdag 18 maart 2011 doen leden van het college en medewerkers van de gemeente Enkhuizen een dag vrijwilligerswerk bij non-profitorganisaties. De gemeente Enkhuizen draagt het initiatief een warm hart toe en doet met ruim veertig medewerkers mee.

NL DOET is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Met deze actie wordt vrijwilligerswerk in de schijnwerpers gezet en iedereen opgeroepen om een dagje de handen uit de mouwen te steken. In 2010 deden zon 150.000 vrijwilligers mee. Ook veel BN-ers, leden van de koninklijke familie en de politiek doen vrijwilligerswerk tijdens NL DOET.

De gemeente Enkhuizen vindt het vrijwilligerswerk dusdanig belangrijk dat collegeleden en medewerkers van de gemeente in het kader van NL DOET als vrijwilliger aan de slag gaan. Zo gaat burgemeester Jan Baas schilderen bij Scoutinggroep Mercury en wethouder Hendrik Boland maakt een stadswandeling met clinten uit Leekerweide waarna zij gezamenlijk de lunch nuttigen in eetcaf de Bonte Veer. Wethouders Klaas Kok en Jan Franx presenteren als duo een programma op radio Enkhuizen. Natuurlijk wordt het college bijgestaan door een aantal medewerkers; zij gaan onder andere aan de slag met het seizoensklaar maken van zeilschip de Lutgerdina, de spullen bij kringloopwinkeltje t Zoldertje ordenen en de tuin van de Tilhoeve aan het Westeinde wordt onder handen genomen. Bakkerij Rood verzorgt voor alle vrijwilligers belangeloos een lunchpakketje.

Let op: Wegens een interne verhuizing is het stadskantoor 18 a.s. gesloten.