Gemeente Berkelland

wethouder en medewerkers steken vrijwillig de handen uit de mouwen

Burgemeester, wethouder en medewerkers steken vrijwillig de handen uit de mouwen

NL DOET het op 18 en 19 maart


In vrijwilligersland van Berkelland gaat het op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart geweldig bruisen. Op 26 locaties zullen allerlei klussen worden gedaan. NL DOET is dus ook in Berkelland zeer actief aanwezig. Ook de burgemeester, wethouder en medewerkers doen mee.

NL DOET is landelijk de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Alle bekende en minder bekende Nederlanders worden opgeroepen om mee te doen. Bestuurders en medewerkers van de gemeente Berkelland hebben hier in groten getale gehoor aan gegeven. Zo gaan burgemeester Hein Bloemen en wethouder Jan Markink zaterdag 19 maart, samen met directieleden en onder andere contactfunctionarissen van de Gemeentewinkel aan de slag in Kulturhus 't Stieltjen in Haarlo. Ze gaan palen zetten bij de bomen die vorig jaar geplant zijn, doen onderhoud aan het groen om het Kulturhus, maken de Jeu de Boules baan schoon, ruimen materialen op die er nog liggen, maken de toestellenruimte schoon van de gymnastiekzaal en maken schappen in de berging.

Europees jaar van de vrijwilliger
2011 is uitgeroepen tot Europees Jaar van de Vrijwilliger. In Berkelland is dit door zorginstellingen aangegrepen om gezamenlijk op eigen locatie hun vrijwilligers in het zonnetje te zetten. En wel met hulp van buitenaf. In de Meergaarden in Eibergen wordt bijvoorbeeld een lunch gehouden voor de vele vrijwilligers van dit woonzorgcentrum. Twaalf medewerkers van de afdeling Beleid en Regie gaan op zaterdag 19 maart deze vrijwilligers verwennen. De ambtenaren krijgen een schort voor en zullen de tafels aankleden, gaan bedienen en nadien alles opruimen en de afwas doen. De gemeente laat hiermee een voorbeeld zien van `een beter dagje uit'!

stieltjen

Belangstelling?
Hebt u belangstelling om mee te doen? Kijk op www.nldoet.nl en zie een grote hoeveelheid aan klussen in Berkelland. Selecteer op uw woonplaats en u ziet er zo een paar bij u in de buurt. Wilt u meedoen? Als individuele burger of als groep? Als leden van de vereniging of club, als collega's om een beter dagje uit te hebben? De website helpt u verder.

Aan de slag bij 't Stieltjen in Haarlo