Nederlandse Zorgautoriteit


NZa doet mee aan NL DOET

14-03-2011

Op vrijdag 18 maart doet de NZa mee aan NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Medewerkers van de NZa gaan aan de slag voor drie verschillende projecten.

NL DOET wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. Doel is om het belang van vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen en mensen te stimuleren een (dag)deel de handen uit de mouwen te steken bij een van de vele organisaties, die daarmee net dat beetje extra kunnen doen.

Medewerkers van de NZa zetten zich op 18 maart in voor drie zorgprojecten. Het eerste project is een spelmiddag voor de bewoners van verpleeghotel Warande in Zeist. Een tweede groep begeleidt samen met het Rode Kruis in Maarssen een aantal ouderen en mensen met fysieke beperkingen naar het museum Spakenburg. Het derde project is een sjoel- en spelmiddag voor de bewoners van Woonzorgcentrum de Bijkershoek in Utrecht.

Cathy van Beek, NZa-bestuurder en een van de deelnemers: "NL DOET biedt ons de kans te laten zien hoezeer wij het werk van alle vrijwilligers waarderen. Je kunt je niet voorstellen hoe de zorg er zonder hun inzet uit zou zien. Hun bijdrage is letterlijk en figuurlijk onbetaalbaar! Daarnaast biedt het ons de mogelijkheid ons gezichtsveld te verbreden. We leggen wel regelmatig werkbezoeken af bij zorginstellingen, maar daarmee ervaar je niet daadwerkelijk hoe het is om in de zorg te werken. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we eens op een andere manier iets voor anderen kunnen betekenen."