Gemeente Roermond

NL DOET in Roermond

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart is het weer NL Doet. Deze grootste vrijwilligersactie van Nederland stimuleert iedereen om de handen uit de mouwen te steken. In de gemeente Roermond is de Vrijwilligerscentrale Roermond intermediair van deze actie en roept dan ook iedereen op om mee te doen! Ook de bestuurders van Roermond zetten deze dag hun beste beentje voor.

Vrijwilligers kunnen op de website www.nldoet.nl terecht. Zij kunnen zich hier inschrijven op een klus die zij vervolgens op 18 of 19 maart gaan uitvoeren. GeĂŻnteresseerden kunnen zich aanmelden als groep (bijv. met familie, vrienden of buren), maar ook als individu. Ook bedrijven kunnen zich aanmelden voor het vervullen van een klus. Door NL Doet worden doelen gerealiseerd die voor de maatschappelijke organisaties op eigen kracht niet of moeilijk haalbaar zijn.

Enkele bestuurders van de Gemeente Roermond hebben zich al aangemeld. Zo gaan burgemeester Henk van Beers en wethouder Wim Kemp een lunch verzorgen voor mensen met een beperking bij Stichting Gehandicaptenzorg Limburg. Wethouder Raja Moussaoui gaat meehelpen op de oudhollandse spellenmiddag bij Zorgcentrum RCG en wethouder Gerard IJff werkt mee aan de aanleg en inrichting van een nieuwe verkeerstuin van Stichting Speeltuinen Roermond. Kijk op www.nldoet.nl voor een overzicht van alle klussen in Roermond.
Eerste publicatiedatum: 14-03-2011 Bijgewerkt: 14-03-2011