Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Nederland Schoon

IJsselmondse scholen doen mee: actiedag vrijdag 18 maart

Dit jaar organiseert de stichting Nederland Schoon weer een landelijke schoonmaakweek. Nederland gaat massaal de straat op om zwerfvuil op te ruimen. Honderden vrijwilligers en scholen steken de handen uit de mouwen voor een schone buurt. Natuurlijk kun je zelf ook met de buren, klasgenoten, collega's of vrienden van de (sport)vereniging de handen uit de mouwen te steken.

Ook in 2011 doet Roteb samen met de Rotterdammers mee aan de landelijke schoonmaakactie Nederland Schoon. De week waarin er door het hele land heen extra aandacht wordt besteed aan de aanpak van zwerfafval.

SamSam en Catamaran
Roteb gaat in de deelgemeente IJsselmonde in gesprek met ouders en kinderen op het schoolplein. In de deelgemeente IJsselmonde doen twee basisscholen mee: SamSam, Molièreweg 629 en Catamaran, Catullusweg 298. Op vrijdag 18 maart gaan de leerlingen van beide scholen onder begeleiding van Roteb gezamenlijk hun eigen schoolomgeving met een schoonmaakactie aanpakken. Ook staat er die middag tussen 14.00 tot 16.00 uur informatietent op de schoolpleinen en gaat Roteb in gesprek met de ouders en kinderen over hoe om te gaan met afval.