Gemeente Maasgouw


Vrijdag 18 en zaterdag 19 maart: NL DOET

Bijna de helft van de Nederlanders verricht vrijwilligerswerk. Dankzij de inzet van al deze vrijwilligers is het mogelijk dat wij in een bruisende samenleving vol verenigingen en stichtingen leven.

Ondanks het hoge aantal mensen dat al vrijwilligerswerk verricht, zijn veel organisaties nog altijd op zoek naar nieuwe mensen die zich belangeloos willen inzetten. Tijdens NL DOET hebben vrijwilligersorganisaties de mogelijkheid hun activiteiten extra onder de aandacht te brengen.

NL DOET
Het landelijke initiatief, NL DOET, zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart. NL DOET biedt
vrijwilligersorganisaties niet alleen de mogelijkheid hun activiteiten onder de aandacht te brengen, het is ook een manier om te laten zien dat vrijwilligerswerk verder gaat dan de vereniging of stichting en dat er nog veel vrijwilligers op een andere manier actief zijn.

Ook vanuit de gemeente Maasgouw zal er aandacht besteedt worden aan NL DOET. De gemeente erkent namelijk de waarde van het vrijwilligerswerk voor de samenleving. Om de diversiteit aan vrijwilligersklussen in Maasgouw te promoten worden tijdens deze twee dagen diverse vrijwilligerswerkzaamheden onder de aandacht gebracht. Iedere vrijwilligersorganisatie in de gemeente Maasgouw heeft de mogelijkheid hier aan mee te doen.

Via de website www.nldoet.nl kan iedere organisatie vrijwilligersklussen aanmelden die plaatsvinden op 18 en/of 19 maart. Iedereen die geïnteresseerd is om deel te nemen aan één van deze klussen kan zich via de site hiervoor aanmelden. Zo zullen in Maasgouw o.a. mensen uit de politiek zich inschrijven voor klussen die aangemeld zijn op deze website. In de periode na NL DOET wordt er natuurlijk nog uitgebreid aandacht besteedt in het Maasgouw Nieuws aan de klussen die tijdens deze twee dagen opgepakt zijn.

Aanmelden/meer informatie
Als uw vrijwilligersorganisatie een vrijwilligersklus heeft tijdens NL DOET, kunt u deze klus aanmelden via www.nldoet.nl. Natuurlijk kunt u zich hier als burger ook aanmelden voor één van de klussen, zodat ook u ervaart hoe het is om actief te zijn als vrijwilliger voor de betreffende organisatie. Op deze website kunt u ook terecht voor meer informatie over het landelijke initiatief NL DOET.

Voor meer informatie over NL DOET in de gemeente Maasgouw kunt u contact opnemen met Nicole Pannebakker (beleidsmedewerker vrijwilligers) via (0475) 85 25 00 of
n.pannebakker@gemeentemaasgouw.nl.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00