Gemeente Aalsmeer

zich vrijwillig in voor NL DOET

Ambtenaren zetten zich vrijwillig in voor NL DOET

Ambtenaren en wethouders van de Gemeente Aalsmeer doen vrijdag 18 maart mee aan NL DOET. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Zestig ambtenaren plus de wethouders Ad Verburg, Gertjan van der Hoeven en Ulla Eurich worden de handen uit de mouwen gestoken voor onder andere de bewoners van het Ons Tweede Thuis, Amstel-Meer en kinderen van kinderdagcentrum de Lotusbloem.

De gemeente doet mee aan verschillende projecten. Bij elk project is een team van ambtenaren aanwezig. Op deze manier gaat een team aan de slag met bewoners van het OTT om Kinderboerderij Boerenvreugd op te knappen. Een ander team gaat het terras van het Buurthuis Hornmeer verfraaien. De kinderen van kinderdagcentrum de Lotusbloem worden meegenomen naar het Speelkasteel in Hoofddorp voor een leuk middagje uit. Terwijl deze kinderen aan het spelen zijn, worden materialen van het kinderdagcentrum opgeknapt door onder andere wethouder Eurich. Ook hebben de bewoners van het Amstel-Meer een leuke middag voor de boeg. Zij gaan een bezoek brengen aan de Ark van Noach bij het Surfeiland. Hierna worden zij getrakteerd op een door ambtenaren verzorgde lunch, waarbij wethouders Verburg en van der Hoeven een handje helpen.

150.000 vrijwilligers

Het succes van NL DOET blijkt onder andere uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Tijdens NL DOET 2010 waren al 150.000 vrijwilligers actief. In 2011 wil het Oranje Fonds nog veel meer mensen op de been krijgen. Ook leden van het Koninklijke Familie en diverse landelijke politici staken in de afgelopen jaren hun handen uit de mouwen. Kijk voor meer informatie over NL DOET op www.nldoet.nl.