Gemeente Den Haag

Haagse Geldkrant voor 55-plussers

Gepubliceerd: 14 maart 2011 Laatste wijziging: 15 maart 2011

Op vrijdag 18 maart presenteert wethouder Karsten Klein (Welzijn) de Haagse Geldkrant voor 55-plussers in de voormalige geldkluis van de Nuts Spaarbank aan de Riviervismarkt.

Den Haag telt 70.000 senioren. Gelukkig kan een groot deel zich uitstekend zelfstandig redden en meedoen aan vele activiteiten in de stad. Maar er is ook een kwetsbare groep mensen met bijvoorbeeld een beperking of met weinig inkomen.

Investeringen

De gemeente ontziet in deze tijden van bezuinigingen deze groep zo veel mogelijk en geeft prioriteit aan ouderen, mantelzorgers en vrijwilligers in Den Haag. Hierin wordt juist geïnvesteerd. Er zijn goede maatregelen waarop Haagse ouderen een beroep kunnen doen. Alleen weet niet iedereen waar hij of zij terecht kan of recht op heeft.

Geldkrant

Wethouder Klein: 'Tijdens recente bijeenkomsten met Haagse ouderen merkte ik dat veel ouderen vragen hebben over hun inkomen, niet precies weten wat er allemaal mogelijk is en ook niet weten waar zij met hun vragen terecht kunnen. Om die reden steun ik deze Geldkrant van harte. Een krant die laat zien welke voorzieningen er zijn en waar ouderen recht op hebben, zodat zij nog lang van hun welverdiende oude dag kunnen genieten.'

De Geldkrant is verkrijgbaar bij het Centraal Informatie Punt Ouderen (CIPO) en bij de stadsdeelkantoren, I-Shops, bibliotheken of wijk- en dienstencentra.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.cipo.org