Gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag doet mee met NL Doet

Gepubliceerd: 14 maart 2011 Laatste wijziging: 15 maart 2011

Op vrijdag 18 maart steekt het College van Burgemeester en Wethouders de handen uit de mouwen bij clubhuis The Hungry Mind. Dit is een ontmoetingsplek voor expats en Hagenaars in Kijkduin.

Op 18 en 19 maart zijn de landelijke vrijwilligersdagen, NL Doet (voorheen MADD- Make a Difference Day) van start. NL Doet wordt voor de zevende keer georganiseerd.

NL Doet heeft als doel vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen en nieuwe vrijwilligers te werven. Ieder jaar leiden deze vrijwilligersdagen weer tot een toename van het aantal vrijwilligers. Momenteel doet één op de vijf Hagenaars vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerswerk is vanzelfsprekend

Wethouder Karsten Klein (Welzijn): 'Ik vind het belangrijk dat wij als gemeente het goede voorbeeld geven en wat kunnen (terug)doen voor een ander op deze dag. Ik streef er naar dat Hagenaars vrijwillige inzet als vanzelfsprekend gaan ervaren. Ik daag iedereen uit om mee te doen op deze dag.'

Word ook vrijwilliger! Kijk op www.nldoet.nl of www.hofnet.nl

Achtergrondinformatie

Het jaar 2011 is door de Europese Unie uitgeroepen tot het Europees jaar van het Vrijwilligerswerk (EJV). Hoewel Nederland voorop loopt als het gaat om het aantal mensen dat vrijwilligerswerk doet, wil de gemeente dit jaar toch aangrijpen om meer mensen te stimuleren zich vrijwillig in te zetten. Vrijwillige inzet is vanzelfsprekend. Het streven is dat in 2015 één op de vier Hagenaars vrijwilligerswerk doet. Op deze manier bieden wij Hagenaars de mogelijkheid om actief te participeren. Gedurende het hele jaar vinden er diverse activiteiten plaats.