Gemeente IJsselstein


Wij doen mee met NL DOET!

Burgemeester, wethouders en ambtenaren steken de handen uit de mouwen op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart.

Dierenweide Ewouds Gasthuis en de Dierenambulance Collega's van het Klantcontactcentrum gaan op 18 maart om 10.00 uur naar de dierenweide bij het Ewouds Gasthuis. Zij gaan de stallen schoonmaken en bladeren e.d opruimen in de dierenweide.

Ook hebben zij met de heer Ko Schoenmakers van de dierenambulance de afspraak gemaakt de wagen een schoonmaakbeurt te geven. De medewerkers van de dierenambulance kunnen dan weer op pad met een auto die van binnen en buiten spik en span is.

Creatieve workshops voor ouderen
De afdelingen Projecten en Vergunningverlening & Handhaving, burgemeester en wethouder De Vries slaan de handen ineen om op 18 maart in het verzorgingshuis Ewoud te helpen. Deze middag worden er voor de bewoners van het EWOUD allerhande workshops georganiseerd.

De medewerkers gaan de bewoners ophalen, helpen met koffie inschenken, roeren de chocolade en helpen met het verf mengen, kortom overal waar nodig wordt de helpende hand toegestoken.

Tuinieren bij de BOKA en de Vlindertuin van Mariënstein De afdeling Realisatie en Beheer en wethouder De Jong gaan tuinieren bij de BOKA en geven de vlindertuin van Mariënstein een opknapbeurt. Schoffelen, snoeien, vuil prikken en allerlei losse klusjes die nodig zijn om de boel weer mooi en netjes te maken.

Disco!!!
De afdeling Beleid en Strategie en wethouder Van Beukering organiseren een discoavond voor mensen met een verstandelijke beperking (cliënten van Reinaerde).
Een echt feest met DJ in het Pulsegebouw op vrijdagavond 18 maart van 20.00 - 22.00 uur.

Een dagje spoorwegmuseum
De collega's van Intern Facilitair Bedrijf ondernemen een uitje met de logees van De Bever. Zij gaan een dagje plezier maken in het spoorwegmuseum.

Donateursactie van Vrienden van het Hospice
Het Hospice IJsselstein is na een actie van NL Doet vorig jaar vernieuwd.
De Concernstaf ondersteunt de actie van Vrienden van het Hospice IJsselstein om donateurs te werven. Donateurs zijn nodig om het hosipce in stand te kunnen houden en af en toe kleine wensen van bewoners te vervullen. De collega's van de Concernstaf gaan in hun eigen woonbuurt huis-aan-huis de flyer met de oproep om donateur te worden in de brievenbus stoppen.

Winkeltour
Sommige mensen komen nog nauwelijks buiten de deur. Burgemeester, wethouders en raadsleden halen hen op en gaan met rolstoel naar de binnenstad om te winkelen en wellicht bij lekker weer een terrasje te pikken. Deze activiteit gebeurt in juni omdat er dan meer kans op mooi weer is.