NCRV

Altijd Wat: Tsjernobyl en de nucleaire erfenis

Ingezonden door NCRV op 16 maart, 2011 - 15:34



vrijdag, 18 maart, 2011 - 20:55
Zender:
Nederland 2

Fotograaf Robert Knoth volgt kankerpatiënt Anja Pesenko

Vrijdag in het NCRV-programma Altijd Wat: de gelauwerde Nederlandse fotograaf Robert Knoth maakt al jaren opnamen van Anja Pesenko, kankerpatiënt door de ramp met de kerncentrale in Tsjernobyl in 1986. Afgelopen week bezocht Knoth haar weer en maakte hij nieuwe foto's van haar. Getuigenissen van de gevolgen van een vergeten ramp die door de problemen in Japan weer in de schijnwerpers staat.

In de rubriek Feit of Fictie aandacht voor de stijgende olieprijzen. Door de aanhoudende onrust in het Midden-Oosten en Noord-Afrika is de olieprijs en daarmee ook die van benzine de afgelopen weken naar recordhoogten gestegen. Maar gaat de prijs dan ook weer beneden als het politiek stabieler wordt? Wordt politieke instabiliteit niet misbruikt om de prijs op te drijven?

Verder in Altijd Wat: de ins en outs van de internationale wapenhandel en de bedenkelijke rol van Nederland daarin; een gesprek met Kader Abdollah over zijn schrijverschap, de relatie met zijn ouders en Geert Wilders; en een portret van Ella Buijze, initiatiefnemer van Prins Heerlijk, een lunchcafé, brasserie en delicatessenwinkel in Tilburg waar jonge mensen met leerproblemen of een (lichte) verstandelijke beperking werken.

Herman Vuijsje schuift aan tafel bij presentator Ghislaine Plag aan als opiniemaker en geeft zijn visie op de reportages en onderwerpen. Programma:
Altijd Wat
Presentator:
Ghislaine Plag
Website:
http://altijdwat.ncrv.nl/