Gemeente Lelystad

College doet vrijwilligerswerk

Donderdag 17 maart 2011

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart 2011 organiseert het Oranje Fonds de landelijke vrijwilligersactie NL DOET. De actie zet de inzet van vele vrijwilligers in de schijnwerpers. In Lelystad gaan deze twee dagen veel vrijwilligers aan de slag. Ook het college van de gemeente Lelystad gaat op vrijdag vrijwilligerswerk verrichten.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers gaan aan de slag bij Landschapsbeheer Flevoland, Zorgboerderij Zon, Leger des Heils, Tikvah, AV Spirit, Prehistorische Nederzetting, Triade, en vele andere organisaties. Het zijn zeer gevarieerde klussen van opknapbeurten, tuinklussen, schilderwerk tot Hollandse spelletjesochtend, wandelen, praten en breien, enz. Bij veel klussen gaan ook leerlingen van de SGL en de Rietlanden vrijwilligerswerk verrichten, samen met het college, enkele raadsleden en het bedrijfsleven.

Activiteiten in de wijken

Ook in de wijken zijn er veel activiteiten. Voor veel schoonmaakacties stelt de gemeente afvalprikkers, vuilniszakken en bezems ter beschikking om deze klussen te kunnen klaren. Op vrijdagmorgen 18 maart steken de participanten van Atolplaza en hun achterban de handen uit de mouwen. Er wordt met elkaar schoongemaakt en opgeruimd in de wijk.

Wethouder Meta Jacobs aan het woord

Wethouder vrijwilligerswerk Meta Jacobs: "In Lelystad zijn veel vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor een ander. Met 49% van de Lelystedelingen die vrijwilligerswerk verrichten zitten wij zelfs ruim boven het landelijk gemiddelde. De gemeente waardeert en ondersteunt deze maatschappelijke betrokkenheid en stimuleert dat inwoners betrokken zijn en meedoen in Lelystad. Het college van de gemeente Lelystad zet zich dan ook graag in tijdens deze vrijwilligersactie."

Wat doet het college?


* Burgemeester Margreet Horselenberg gaat naar Atolplaza. Zij geeft daar het startsein voor NLDoet in aanwezigheid van de ca. 40 vrijwilligers die een schoonmaakactie houden in de Zandbank. Daarna doet ze in Atolplaza mee met de groep Praten en Breien. De groep bestaat uit vrouwen uit alle windstreken die kennismaken met verschillende handwerktechnieken en vooral kennismaken met elkaar. Tijd: startsein: 9.00 uur, deelname Praten en Breien 9.30 uur.
* Wethouder Willem de Jager is rond 10.30 uur aanwezig bij Basisschool 't Schrijverke, Wold 22-15 en gaat samen met leerlingen van de Rietlanden het schoolplein schoonmaken.
* Wethouder Jop Fackeldey is aanwezig bij een flashmob van leerlingen van het voortgezetonderwijs 14.00 tot 16.00 uur Start vanaf de SGL.

* Wethouder Wout Jansen gaat naar woonzorgcentrum De Uiterton. Hij gaat daar samen met leerlingen van de SGL wandelen met de bewoners van 13.30- 15.30 uur.

* Wethouder Meta Jacobs gaat naar scholengemeenschap De Rietlanden, waar zij vogelhuisjes gaat maken die zullen worden aangeboden aan bewoners van de Hoven samen met de leerlingen van 9.00 tot 12.00 uur.

Ja